NOS Voetbal

Van der Gaag dag na uitschakeling: 'Niet zielig doen, hier word je kerel van'

NAC in zwaar weer: 'Het loopt op het moment niet'

Vijf keer op een rij verloren, bijna onderaan in de eredivisie en tot overmaat van ramp ook nog eens uitgeschakeld in de beker. Het is niet bepaald de start die Mitchell van der Gaag voor ogen had toen hij aan de klus bij NAC begon. Maar het is wel de harde realiteit.

"Dan weet je wat er bij een club als NAC gaat gebeuren, dan heb je de supporters hier staan", vertelt Van der Gaag en dag na het bekerechec tegen RKC Waalwijk. De spelersbus werd midden in de nacht opgewacht door boze fans, die verhaal kwamen halen vanwege de slechte resultaten.

"We zijn als team met de supporters in gesprek gegaan en hebben elkaar aangehoord. Dat ging met respect en is allemaal goed verlopen, maar het heeft natuurlijk wel grote impact op de groep", zegt Van der Gaag over de confrontatie met de supporters.

"Vooral voor de jonge jongens is dit nieuw, die waren wel onder de indruk", zag aanvaller Mitchell te Vrede. "Maar het ongenoegen van de supporters is begrijpelijk. Ze zijn boos en willen hun verhaal kwijt. Het is nu aan ons wat we er mee gaan doen."

De bekernederlaag tegen RKC vertoonde volgens Van der Gaag een overeenkomst met de laatste competitiewedstrijden. "In de eerste helft speelden we goed, we creëerden kansen maar scoorden niet. En dan geef je een minuut voor rust zelf de goal weg. Dat is een terugkerend probleem. We maken het de tegenstander te makkelijk, als wij zo de goals weggeven."

Mitchell van der Gaag tijdens de bekerwedstrijd tegen RKC Waalwijk

Het welbekende medicijn om een crisis de kop in te drukken, is het winnen van wedstrijden. Dat weet Van der Gaag als geen ander. "Je hebt resultaat nodig om er uit te komen. Dat brengt vertrouwen en rust. We geven nu het signaal af van een degradatiekandidaat. Dat moet veranderen. Volgens mij is dat besef nu wel aanwezig."

De vraag werpt zich op of de selectie van NAC wel voldoende niveau heeft. Van der Gaag vindt het te vroeg om daar nu al een antwoord op te geven. "We hebben bij momenten laten zien dat we kwaliteiten hebben, maar nog te weinig. Het moet stabieler, daar ben ik verantwoordelijk voor en daar zijn we als technische staf hard mee bezig."

"Wij zijn eredivisiewaardig", vult Te Vrede aan. "Het loopt op dit moment niet, maar we hebben goede spelers met heel veel kwaliteiten. Maar we moeten het wel met z'n allen doen."

Volgende tegenstander: PSV

Zaterdag wacht de volgende zware wedstrijd voor NAC, als koploper PSV naar Breda komt. Aan Van der Gaag de taak om de spelers dan weer met frisse moed het veld in te sturen.

"Je wilt graag spelen en werken bij NAC, omdat het er geweldig is als het goed gaat. Maar ook dit kan gebeuren. We kunnen nu wel heel zielig gaan doen, maar we moeten er samen uit zien te komen. Daar word je een kerel van."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl