AZ verslaat Roda JC in Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft zijn eerste thuisnederlaag van dit seizoen geleden. AZ was met 2-1 te sterk.

Roda had voor rust de meeste dreiging. Niklas Moisander speelde de bal zomaar in de voeten van Anouar Hadouir maar Esteban Alvarado redde.

De AZ-doelman hield ook Willem Janssen (counter) en Robbie Wielaert (poging vanaf eigen helft) van scoren af. AZ stelde daar alleen een fraaie solo van Kolbeinn Sigthórsson tegenover.

Vlak na rust sloeg AZ toe; Sigthórsson kopte vallend binnen uit een vrije trap van Rasmus Elm. Een foutje van Alvarado (hij liet de bal los) stelde Hadouir in staat voor 1-1 te zorgen, maar Maarten Martens, die de bal knap aannam, bracht AZ binnen twee minuten opnieuw op voorsprong.