NOS Sport

Hippische bond ziet neergang niet: 'Nog steeds topvijf van de wereld'

KNHS ziet neergang niet: 'Nog steeds topvijf van de wereld'

De gewenste olympische tickets zijn binnen voor de dressuur- en springruitersploeg, maar de even zo gewenste medailles bleven vorige week uit bij de Wereldruiterspelen in Tryon (Verenigde Staten). Ook bij de laatste Spelen presteerde Oranje niet naar behoren.

De technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden, wil niet spreken van negatieve ontwikkeling. "Een neergang zie ik niet helemaal. We zijn nog steeds topvijf van de wereld en we zitten dicht bij de medailles."

"We waren graag met medailles thuisgekomen", gaat hij verder. "Maar we wisten dat het bij dressuur moeilijk zou zijn omdat we een aantal paarden bij ons hadden die hun debuut maakten. Bij springen hadden we gerekend op een medaille, maar helaas..."

Springruiter Harrie Smolders in actie

Van der Heijden: "Neem het dressuurteam. Dat scoorde zeven procent hoger dan vorig jaar bij de EK. Op de weg terug dus. Maar we weten ook dat er zes procent bij moet voor het podium. Dat zit er ook in met deze paarden. En met springen hadden de paarden last van de warmte."

Nieuwe bondscoach

De Nederlandse ploeg had bij de Wereldruiterspelen geen bondscoach omdat Rien van der Schaft in augustus opstapte. Hij vond zichzelf niet geschikt voor de functie. Van der Heijden weet al wat hij in de volgende bondscoach zoekt.

"Ik denk dat coachschap hoog in het vaandel staat. Dus de voorwaarden creëren zodat anderen kunnen excelleren. Een goede teamsfeer is een van de belangrijkste peilers tot succes", aldus de technisch directeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl