Mark van Bommel
NOS Sport

De sport van woensdag bij de NOS

De woensdag biedt veel en gevarieerde sport op topniveau: de WK judo en de WK wielrennen zijn in volle gang en voor vanavond staat opnieuw een hele reeks wedstrijden in het KNVB-bekertoernooi op het programma, terwijl de vrouwen van Ajax in actie komen in de Champions League.

In Bakoe zijn de WK judo toe aan de laatste dag van het individuele toernooi. Tijd voor de zwaargewichten. Nederland brengt alleen twee mannen (+100 kilogram) op de mat: Roy Meyer en Henk Grol, die tot en met de Olympische Spelen van 2016 nog uitkwam in de klasse tót 100 kilogram.

Roy Meyer

Al eerder valt er van live sport te genieten. Om 14.10 uur begint op NPO 2, NOS.nl en de NOS-app het verslag van het tijdrijden voor de mannen bij de WK wielrennen.

Drie mannen verdedigen de Nederlandse eer in Innsbruck: Wilco Kelderman, die om 14.10 uur als eerste aan de 52,5 kilometer lange klus begint, Jos van Emden (14.50 uur) en natuurlijk titelverdediger Tom Dumoulin, die om 15.40 uur als laatste van start gaat.

In Nieuwsuur wordt vooruitgekeken naar de dag van morgen als bekend gaat worden waar in 2024 het Europees kampioenschap voetbal zal plaatsvinden.

In de avonduren zal in Langs de Lijn En Omstreken (NPO Radio 1) worden teruggeblikt op de sport van overdag, maar er is ook aandacht voor het bekertoernooi. PSV heeft een uitduel met Excelsior Maassluis (aftrap 18.30 uur) geloot en Ajax staat vanaf 20.45 uur op het veld van vv Noordwijk tegenover de amateurs van Te Werve. Voorts is er een reportage over Gemert, dat morgen Feyenoord op bezoek krijgt.

In het liveblog op NOS.nl en de NOS-app zijn alle verwikkelingen in het bekertoernooi overigens al vanaf 17.00 uur op de voet te volgen.

Eredivisieclubs in de KNVB-beker op woensdag

OJC Rosmalen ADO Den Haag
Excelsior Maassluis PSV
RKAV Volendam Vitesse
VV Katwijk sc Heerenveen
Staphorst PEC Zwolle
Te Werve Ajax

Ook ter sprake komt de return van de Ajax-vrouwen in de Champions League. Vanaf 18.00 uur moet de Amsterdamse formatie het in Tsjechië opnemen tegen Sparta Praag, dat twee weken geleden op De Toekomst met 2-0 klop kreeg. Inzet vanavond is een plaats in de tweede ronde, oftewel de laatste zestien.

Uitzendingen woensdag 26 september

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.10 uur WK wielrennen: tijdrit mannen NPO 2, NOS.nl en NOS-app
17.00 uur Liveblog: KNVB-beker NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl