Adrie Poldervaart

Excelsior en NAC vliegen uit de beker, De Graafschap komt goed weg

Er zijn op de eerste dag van de eerste ronde van de KNVB-beker twee eredivisieclubs gesneuveld: Excelsior en NAC Breda. Ook bij De Graafschap ging het bijna mis.

Excelsior ging thuis na verlenging met 2-3 onderuit tegen NEC, nadat de Rotterdammers via Luigi Bruins (strafschop) en een eigen doelpunt van Robin Buwalda op een 2-0 voorsprong waren gekomen.

Anass Achahbar en Sven Braken (allebei uit een strafschop) trokken de stand gelijk voor NEC en de nummer drie van de eerste divisie zag daarna Marcus Edwards met een rode kaart wegvallen bij Excelsior. Guus Joppen deelde de genadeklap uit.

Malaise NAC groeit en groeit

NAC Breda had in de eerste ronde van de KNVB-beker met een zege op RKC Waalwijk vertrouwen willen opdoen na een beroerde start in de eredivisie, maar in plaats daarvan werd er roemloos met 2-0 verloren van de eerstedivisionist.

Jurich Carolina tussen juichende RKC-spelers

Nikki Baggerman en Dylan Seys maakten vlak voor en vlak na rust de doelpunten. De eerste na een blunder van Fabian Sporkslede en de tweede was een trage, maar bekeken vrije trap onder de muur door. Keeper Benjamin van Leer stond erbij en keek ernaar.

NAC-trainer Mitchell van der Gaag had zijn ploeg op zes plaatsen gewijzigd ten opzichte van het verloren eredivisieduel met VVV-Venlo van afgelopen zaterdag (3-0), maar ook daar werd het spel van de Bredanaars niet beter van.

Boze supporters wachten spelersbus NAC op

NAC staat met vijf nederlagen in zes wedstrijden op de voorlaatste plaats in de eredivisie. Bij thuiskomst in Breda werd de spelersbus opgewacht door boze NAC-fans, die niet tevreden zijn over de resultaten van hun club.

De andere eredivisieclubs die vanavond in actie kwamen (Heracles Almelo, VVV-Venlo, Willem II, Fortuna Sittard en De Graafschap) boekten allemaal een overwinning.

De Graafschap ontsnapt bij VVSB

De Graafschap kwam op bezoek bij de amateurs van VVSB met de schrik vrij. De Superboeren speelden vanaf de 25ste minuut met tien man na een rode kaart voor Robert Klaasen, maar wonnen het duel (3-3) na strafschoppen.

Uitgerekend Tommy Bekooij miste de enige penalty voor VVSB, nadat hij in de reguliere speeltijd twee keer had gescoord voor de ploeg die drie jaar geleden halvefinalist was en de afgelopen twee jaar tot de achtste finales kwam.