NOS Voetbal

Veelbesproken Padt is er weer, maar FC Groningen nog lang niet

Padt is er weer, maar FC Groningen nog lang niet

Is het crisis bij FC Groningen? "Nee, er is geen crisis." Algemeen directeur Hans Nijland houdt de moed erin nu zijn club laatste staat in de eredivisie en doelman Sergio Padt de afgelopen twee dagen negatief in het nieuws kwam.

Padt bracht een nacht in de cel door vanwege wangedrag in een trein. Er lopen twee aangiftes tegen hem (mishandeling en bedreiging) waar het OM uitspraak over moet doen. De doelman trok het boetekleed aan en leverde zijn aanvoerdersband in.

Vandaag trainde Padt gewoon mee met de selectie, maar zijn kwestie blijft de gemoederen bezighouden in Groningen. "Het zorgt toch weer voor heel veel onrust", zegt Nijland.

Geen schorsing of boete

Toch legt de clubleiding hem geen boete of schorsing op. Hij is al genoeg gestraft, vindt Nijland. "Hij is diep door het stof gegaan. Zijn excuses zijn oprecht. Zo kennen we Sergio ook helemaal niet."

Donderdag speelt Groningen in KNVB-beker tegen FC Twente en zondag in de eredivisie tegen FC Utrecht. "We moeten keihard in elkaar blijven geloven en knokken", sluit Nijland af.

STER reclame