Donatella Versace
NOS NieuwsAangepast

Modehuis Michael Kors koopt concurrent Versace

De Amerikaanse modegroep Michael Kors heeft het Italiaanse modehuis Versace gekocht. Kors heeft 1,7 miljard euro voor zijn concurrent betaald.

Versace stond in de etalage en gisteren meldden Italiaanse media al dat Kors de koper is. Dat is nu bevestigd. Onder meer juweliersketen Tiffany en de eigenaar van de modemerken Calvin Klein en Tommy Hilfiger zouden ook in Versace geïnteresseerd zijn geweest.

Het Italiaanse modehuis werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. De couturier werd in 1997 vermoord en daarna nam zijn zus Donatella het bedrijf over. Zij blijft de creatieve leiding houden over het bedrijf na de overname door Michael Kors.

1,3 miljard voor Donatella, Allegra en Santo

De familie Versace (Donatella, haar dochter Allegra en haar broer Santo) verdient zo'n 1,3 miljard euro aan de verkoop. Daarnaast krijgen de Versaces voor zo'n 150 miljoen euro aandelen in Michael Kors.

Versace was nog altijd een familiebedrijf: de drie erfgenamen van Gianni Versace hadden 80 procent van de aandelen in handen. De andere 20 procent was sinds 2014 in handen van investeringsmaatschappij Blackstone.

Jimmy Choo

Michael Kors wil een grotere speler worden in de modewereld. Het bedrijf nam daarom vorig jaar al het luxe Londense schoenen- en tassenmerk Jimmy Choo over voor ongeveer een miljard euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl