Het seniorencomplex in Washington vorige week bij de brand
NOS Nieuws

Amerikaan vijf dagen na brand in seniorencomplex levend gevonden

Vijf dagen na een brand in een seniorencomplex in Washington D.C. is een 74-jarige man alsnog levend uit het gebouw gehaald.

Tijdens de brand die vorige week woensdag in het Arthur Capper Senior Center woedde, dachten de autoriteiten dat alle inwoners van het seniorencomplex in veiligheid waren gebracht. Later bleek dat medewerkers van het complex de bewonerslijst niet goed hadden gecontroleerd.

Zo kon het dat gisterochtend tijdens een inspectieronde van bouwinspecteurs nog een bewoner werd gevonden. De man zat sinds de brand opgesloten in zijn eigen appartement, en riep om hulp. Volgens de inspecteur die hem hoorde roepen, had de man gevoel voor humor. "Toen ik zei dat we hem gingen ophalen, reageerde hij met: ik ga nergens naartoe."

Dit zijn de beelden van de brand die de brandweer op Twitter plaatste:

"De man zat in zijn woonkamer, en is door de inspecteurs naar buiten geholpen", vertelt de burgemeester van Washington D.C. tegen lokale media. "Momenteel wordt hij in het ziekenhuis behandeld."

Er wordt nog onderzocht of er meer mensen in het gebouw zitten. De ruim 100 andere inwoners zijn in hotels en bij familieleden ondergebracht. Tien bewoners raakten bij de brand gewond maar niemand is in levensgevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl