Kiki Bertens
NOS Sport

Zegereeks Bertens halt toegeroepen

De bestorming van de mondiale tennislijsten door Kiki Bertens is een halt toegeroepen. In het Chinese Wuhan moest de Nederlandse in de tweede ronde haar meerdere erkennen in de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova: 4-6, 2-6.

Bertens, die deze week overuren draait op de tennisbaan in de hoop deelname te kunnen bewerkstelligen aan het prestigieuze eindejaarstoernooi, begon nog redelijk aan haar partij tegen de mondiale nummer 39.

Ze brak de Russische al snel, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Ze verloor drie games op rij, alvorens ze zich weer terugknokte in de set tot 4-4. Maar Bertens, nummer elf van de wereld, bleef meer fouten produceren dan winners en moest haar eigen service weer afstaan op 4-5.

In de tweede set leek de vermoeidheid echt toe te slaan bij Bertens, die haar zevende partij speelde in evenzoveel dagen. Wat ook niet hielp, was dat ze maandag een marathonpartij had moeten spelen tegen Belinda Bencic. Pavljoetsjenkova brak Bertens al snel en die tegenslag kwam de Nederlandse niet meer te boven.

Door de nederlaag blijft ze negende staan op de ranglijst over 2018, terwijl alleen de beste acht van het jaar mee mogen doen aan de WTA Finals.

Op de gewone wereldranglijst moet ze haar debuut in de toptien nog even uitstellen. Een meevaller voor Bertens; ze zag de nummer tien van de wereld, Julia Görges, niet verder uitlopen. Want ook Görges verloor in de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl