Phillip Cocu tijdens het thuisduel met Besiktas

Cocu en Fenerbahçe kunnen crisis niet bezweren

Phillip Cocu heeft met Fenerbahçe de vooraf als cruciaal bestempelde thuiswedstrijd tegen Besiktas met 1-1 gelijkgespeeld. De club uit Istanbul had eigenlijk moeten winnen om enigszins uit de crisis te geraken.

Sinds de komst van Cocu deze zomer gaat vrijwel alles mis bij Fenerbahçe. De club wist zich niet te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, verloor in de competitie al drie duels en kreeg afgelopen donderdag een pak slaag van Dinamo Zagreb in de Europa League (4-1). Van de negen officiële duels werden er slechts twee in winst omgezet.

Fenerbahçe viert de 1-1 tegen Besiktas

Tegen Besiktas creëerde Fenerbahçe in de eerste helft de beste kansen. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Ryan Babel, net als Jeremain Lens basisspeler bij Besiktas, zorgde vlak voor rust met een prachtig en karakteristiek 'heupschot' voor 0-1.

Andre Ayew kopte de ploeg van Cocu na 71 minuten verdiend op 1-1. Fenerbahçe drong vervolgens, aangemoedigd door het fanatieke thuispubliek, steeds verder aan, maar scoorde niet meer. Ook Besiktas kreeg in het restant nog mogelijkheden op de winnende treffer.

Zeven uit zes

Fenerbahçe schiet weinig op met het gelijkspel. De club staat met slechts zeven punten uit zes duels dertiende in de competitie. Besiktas staat vierde. Of de clubleiding van Fenerbahçe na dit gelijkspel nog vertrouwen heeft in Cocu valt nog te bezien.