Kiki Bertens
NOS Sport

Na reis van vijf uur gaat Bertens in Wuhan door met winnen

Een dag na haar titel in Seoul heeft Kiki Bertens opnieuw een knappe prestatie neergezet. Na een reis van vijf uur vanuit Zuid-Korea naar het WTA-toernooi in het Chinese Wuhan won ze 's avonds meteen haar wedstrijd in de eerste ronde. Met ook nog eens een regenpauze van twee uur.

Bertens rekende met 6-3, 4-6 en 6-2 af met Belinda Bencic, de Zwitserse nummer 42 van de wereld. In de eerste set verspeelde Bertens een break voorsprong, maar op 4-3 sloeg ze nog eens toe. De tweede set leverde geen breakpoints op totdat Bertens bij 4-5 op love werd gebroken. Ze herpakte zich snel, kwam in de derde set op 2-0, waarna de partij werd stilgelegd vanwege de regen.

Aanvankelijk zou de partij morgen worden afgemaakt, maar de toernooileiding besloot het duel om half twaalf 's avonds lokale tijd alsnog te verplaatsen naar het overdekte centercourt. Daar trok Bertens de derde set op haar vijfde matchpoint kort voor middernacht met 6-2 naar zich toe.

Top-10 binnen handbereik

Bertens staat op de elfde plaats van de wereldranglijst, maar kan deze week de toptien binnenkomen als eerste Nederlandse sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1996.

Het is bekend: Bertens wil zich kwalificeren voor de WTA Finals, het prestigieuze eindejaarstoernooi in Singapore, en speelt daarom deze periode zoveel mogelijk toernooien. Ze moet op de ranglijst van dit jaar een plaats stijgen om bij de beste acht te komen.

Stephens uitgeschakeld

De Tsjechische Karolína Plísková en de Amerikaanse Sloane Stephens staan voor haar op de zevende en achtste plaats. Stephens is al uitgeschakeld in Wuhan en kan deze week dus geen punten meer pakken.

Race to Singapore (* = al zeker van deelname)

1. Simona Halep * 6.911
2. Angelique Kerber * 5.153
3. Naomi Osaka 4.351
4. Petra Kvitova 4.250
5. Caroline Wozniacki 3.983
6. Jelina Svitolina 3.841
7. Sloane Stephens 3.824
8. Karolina Plísková 3.601
--------
9. Kiki Bertens 3.591
10. Elise Mertens 3.080
11. Serena Williams 2.976

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl