ANP

FC Groningen-doelman Sergio Padt is vrijgelaten. Hij werd gisteravond gearresteerd nadat hij zich in de trein van Groningen naar Kropswolde agressief zou hebben gedragen.

De 28-jarige aanvoerder van de eredivisieclub die meerdere malen werd opgeroepen voor Oranje wordt verdacht van mishandeling en belediging.

Volgens een verslaggever van Dagblad van het Noorden, die in dezelfde trein zat, had Padt geen geldig vervoersbewijs en werd hij agressief toen de conducteurs hem wilden beboeten. Een ooggetuige zei tegen RTV Noord dat de keeper daarna een beveiliger spuugde en sloeg.

De trein werd stilgezet bij station Kropswolde en alle deuren werden afgesloten, zodat Padt er niet vandoor kon gaan. Vervolgens werd hij door de politie uit de trein gehaald en meegenomen.

Padt levert aanvoerdersband in

Padt laat in een reactie aan RTV Noord weten dat hij zijn aanvoerdersband inlevert. "Ik heb me onfatsoenlijk gedragen. Wat er precies gebeurd is, kan ik niet zeggen. Ik had wel een kaartje, maar dat had ik niet gescand. Als aanvoerder heb ik een voorbeeldfunctie, maar door mijn gedrag van gisteren verdien ik de band niet."

De club gaat Padt niet extra straffen, zegt directeur Hans Nijland. "Door de enorme media-aandacht ga je al diep door het stof. De zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie."

STER reclame