Wekdienst 24/9: acties ambulancestaf en hoe ziet Serious Request eruit?

Goedemorgen! Vandaag opent een bijzondere school in Amsterdam de deuren, komen ambulancemedewerkers in actie voor een betere cao en maakt NPO 3FM bekend hoe Serious Request eruit gaat zien.

Er is vandaag af en toe zon, maar enkele buien blijven ook mogelijk. Het wordt 14 of 15 graden. Komende nacht kan het in het binnenland aan de grond gaan vriezen. Dinsdag en de dagen daarna blijft het zo goed als droog bij steeds meer zon.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ambulancemedewerkers voeren actie. Ze zijn ontevreden over het cao-voorstel van minister Bruins, en door het personeelstekort moeten ze vaak overwerken.
  • In Amsterdam wordt de eerste 'ideële programmeerschool' van Nederland geopend. Je kunt er gratis studeren en je hebt geen diploma nodig om aan de opleiding te beginnen.
  • De rechter in het proces tegen Bill Cosby buigt zich vanaf vandaag over de strafmaat. Vandaag of uiterlijk morgen hoort de Amerikaanse komiek wat zijn straf nadat hij in april was veroordeeld voor het drogeren en misbruiken van een vrouw in 2004.
  • Wie zijn de beste voetballers? Vanavond worden in Londen de uitslagen bekendgemaakt van de FIFA Football Awards. Virgil van Dijk is als enige Nederlander genomineerd voor het wereldelftal van FIFA/FIFPro. Als beste mannelijke speler zijn Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mohamed Salah in de race.

Wat heb je gemist?

Televisieprogramma Zembla heeft de militair opgespoord die in 1982 in El Salvador opdracht gaf om vier Nederlandse IKON-journalisten te vermoorden. De nu 79-jarige kolonel Mario Reyes Mena woont in Amerika en kan nog steeds vervolgd worden. De IKON-ploeg maakte een reportage over de burgeroorlog in El Salvador toen ze door het regeringsleger werden doodgeschoten. Een VN Waarheidscommissie concludeerde al in 1993 dat Reyes Mena verantwoordelijk was voor de moord op de Nederlanders. Reyes Mena woonde toen al jaren in Amerika.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hoe ziet Serious Request dit jaar eruit? Dat wordt tussen 08.30 en 09.00 uur bekendgemaakt op NPO 3FM. Eerder plaatste de zender op Instagram al enkele ideeën. Gisteravond postte de 3FM-redactie een filmpje waarin dj Frank van der Lende het script van de editie van dit jaar doorleest. "Huh, meer dan drie dj's?", leest hij. Ook werd eerder al bekend gemaakt dat er dit jaar geen sapjes zijn. Die vervingen tot nu toe steeds het eten van de opgesloten dj's.

Sander Hoogendoorn zal tijdens de ochtendshow van 3FM de concrete plannen voor 2018 bekendmaken. Fijne maandag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl