Vos de sterkste in veldrit Waterloo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Marianne Vos heeft bij de eerste wereldbekercross van het seizoen meteen laten zien waarom zij zevenvoudig wereldkampioene in deze discipline is. Op het heuvelachtige parcours was de ze de Amerikaanse Ellen Noble te snel af. Katerina Nash eindigde op meer dan een halve minuut. "Het is een droom om op deze manier aan het seizoen te beginnen", sprak Vos met een grote glimlach. "Het kwam niet vanzelf, maar deze ronde hier ligt mij wel.

Zaterdag staat de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma in Iowa City.

Aerts blijft Van Aert voor bij ouverture veldrijseizoen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Eerder op de dag was bij de mannen Toon Aerts de sterkste. De Belg reed op ongeveer twee ronden van het einde weg bij zijn landgenoot Wout Van Aert, die op meer dan dertig seconde als tweede finishte.

Corné van Kessel was met de zesde plek de beste Nederlander. Hij finishte ruim een minuut na Aerts. De 24-jarige Belg, vorig jaar brons won op het EK en als vierde eindigde op het WK, boekte voor het eerst een WB-overwinning.

Mathieu van der Poel, die vorig jaar in de WB-cyclus superieur was,ontbrak op het appèl. Hij neemt na een drukke zomer een rustpauze en komt op 6 oktober voor het eerst in actie in de Berencross.

Tumultueuze week

Van Aert leek er na een tumultueuze week met zijn hoofd niet helemaal bij. De wereldkampioen leverde zijn contract in bij zijn werkgever Sniper Cycling, werd zodoende onderdeel van een juridisch steekspel en zag en passant zijn mechanieker teruggeroepen worden door zijn inmiddels ex-ploegbaas.

STER reclame