Dominic Thiem met de hoofdprijs in Sint-Petersburg
NOS Sport

Thiem zegeviert in Sint-Petersburg, derde titel Simon in Metz

Dominic Thiem is winnaar geworden van het toernooi van Sint-Petersburg. De Oostenrijker won in de finale met 6-3, 6-1 van Martin Klizan, die de voorgaande drie onderlinge duels had gewonnen.

Thiem, de nummer acht van de wereld, had maar 68 minuten nodig om z'n derde ATP- titel van het jaar te veroveren. Eerder won hij op het gravel van Buenos Aires en Lyon.

Klizan stond voor de zevende keer in een ATP-finale en de Slowaak had er nog nooit een verloren. Thiem, de verliezend finalist van Roland Garros, pakte zijn eerste toernooizege op hardcourt sinds hij in februari 2016 in Mexico Bernard Tomic versloeg. Zijn vorige zeven finales waren op gravel.

Dik 2.500 kilometer verderop, in noord-oost Frankrijk, schreef Gilles Simon voor de derde keer het toernooi van Metz op zijn naam. De 33-jarige Fransman, die in 2010 en 2013 ook al succesvol was, was in de finale met 7-6 (2), 6-1 te sterk voor Matthias Bachinger.

De 31-jarige Duitser zal niet te veel treuren om zijn nederlaag. De nummer 166 van de wereldranglijst won dit seizoen pas een partij in een ATP-toernooi. Met de eerste finaleplek uit zijn loopbaan haalt de qualifier 50.000 euro binnen.

Simon boekte de 14de toernooizege uit zijn loopbaan. Eerder dit jaar was hij ook al de beste in Pune. Zijn laatste toernooizege voor dit jaar dateert van februari 2015.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl