NOS Nieuws

Honderden bezoekers naar ziekenboeg op eerste dag Oktoberfest

Op de eerste dag van het Oktoberfest in München heeft de ambulancedienst 469 feestgangers moeten verzorgen. 91 mensen hadden een vergiftiging opgelopen, waarschijnlijk als gevolg van alcoholconsumptie.

Het Oktoberfest werd gisteren om 12.00 uur geopend met het aanslaan van het eerste vat. Al om 12.32 uur meldde zich de eerste bezoeker die te diep in het glaasje had gekeken. Het ging om een man verkleed als monnik, zegt de Aicher Ambulanz Union.

Dit jaar is de medische wacht tijdens het bierfestijn voor het eerst in handen van die particuliere aanbieder. De afgelopen 133 jaar lag de verantwoordelijkheid bij het Beierse Rode Kruis. De tienduizenden vrijwilligers van het Rode Kruis in München ervaren dat als een klap in het gezicht.

Drukker

Het Oktoberfest ging zaterdag voor de 185ste keer van start. Op het volksfeest worden zeker zo'n zes miljoen bezoekers verwacht. Het wordt elk jaar drukker. Zondag meldde de organisatie dat er dit weekend al 800.000 mensen in de biertenten zijn geweest. Dat waren er vorig jaar rond deze tijd nog 600.000.

De politie van München spreekt van een eerste dag zonder ernstige incidenten. Zakkenrollers en een man die onder de rokken van vrouwen keek, werden op heterdaad betrapt. Verder bracht iemand de Hitlergroet, waren er twee aangiften voor aanranding en werd iemand met een bierglas op het hoofd geslagen.

Burgemeester München opent Oktoberfest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl