NOS Sportโ€ข

Franssen 'laat droom uitkomen' en verovert WK-brons

Juul Franssen heeft bij de WK judo de bronzen medaille veroverd. In de klasse tot 63 kilogram won ze, in de golden score, met waza-ari van Martyna Trajdos uit Duitsland.

Brons voor judoka Franssen op WK

De 28-jarige Franssen had moeite met haar tegenstander, die ze nog niet eerder tegenkwam op de tatami. Ze kreeg zelf twee strafjes en wist pas in de golden score het verschil te maken. Ze won met waza-ari.

"Ik ben zo blij dat ik 'm eindelijk heb", vertelde Franssen na haar wedstrijd. "Echt bizar. Ik droomde de laatste dagen veel over de WK en dat vertelde ik gisteren nog aan Marhinde Verkerk: ik droomde dat ik brons won door te winnen van Trajdos. Onwerkelijk!"

Franssen: 'Eindelijk heb ik een medaille'

Franssen werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de sterke Japanse Miku Tashiro. Franssen klopte, na een bye in de eerste ronde, Baldorj Munchunchimeg met ippon (twee keer waza-ari). De Mongolische was op de WK 2017 goed voor brons.

Franssen rekende vervolgens met waza-ari af met de Russin Jekaterina Valkova, maar werd in de kwartfinale door Tashiro al snel in een houdgreep genomen en gehouden.

Bekroning

In de herkansingen trof Franssen eerst de Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher. Ze won met waza-ari en plaatste zich daarmee voor de strijd om de bronzen medaille.

Het is voor Franssen het grootste succes in haar loopbaan. Nooit eerder hield ze een medaille over aan haar optredens op WK's en EK's.

"Eindelijk heb ik 'm", aldus Franssen. "Het is een bekroning op alle jaren. Ik heb er heel erg van genoten. Mentaal moest het goed zijn en dat was vandaag zo. Het is nog niet perfect, het kan zoveel beter, maar ik ben blij dat ik het waar heb kunnen maken. Ik wilde niet weg zonder medaille."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl