Beelden voor de storm Nuon Solar Team
NOS Nieuws Buitenland

Tentenkamp Solarteam TU Delft weggewaaid

Het Nuon Solar Team van de TU Delft heeft in Zuid-Afrika een turbulente eerste dag van de Sasol Solar Challenge achter de rug. 's Avonds waaide het tentenkamp dat de studenten hadden opgezet omver door zware windvlagen.

Het tentenkamp dat de 38 teamleden hadden opgezet, werd in korte tijd omver geblazen. "Binnen enkele seconden werd de lucht donker en barstte het los; regen, hagel, onweer en hele harde wind", zegt teamlid Juka Jaksic. "Onze tenten, slaapzakken en rugzakken waaiden weg."

Bekijk hieronder hoe dat eruitziet:

'Tenten, slaapzakken en rugzakken weggewaaid, auto in veiligheid'

Een teamlid raakte onderkoeld. De student kwam dankzij hulpverlening na enkele uren weer op temperatuur. Het team bracht de nacht door in een verblijf nabij het tentenkamp.

Auto's beschadigd

De zonneauto kon op tijd in veiligheid worden gebracht. Een deel van de deelnemende teams lukte dat niet en kon niet voorkomen dat zonneauto's beschadigd raakten. Een auto is zelfs uitgevallen.

Het team uit Delft is vandaag begonnen aan de tweede etappe van de achtdaagse race, waarin het zijn titel verdedigt. De Nederlanders staan op een gedeelde eerste plaats met rivaal Tokai uit Japan.

STER reclame