Judoka Juul Franssen in actie in de klasse tot 63 kilogram
NOS Sport

Franssen naar herkansingen, dreun voor De Wit op WK

Juul Franssen is bij de WK judo in Bakoe in de klasse tot 63 kilogram veroordeeld tot de herkansingen. De 28-jarige judoka was in de kwartfinales niet opgewassen tegen de sterke Japanse Miku Tashiro.

Franssen klopte, na een bye in de eerste ronde, Baldorj Munchunchimeg met ippon (twee keer waza-ari). De Mongolische was op de WK 2017 goed voor brons. Franssen rekende vervolgens met waza-ari af met de Russin Jekaterina Valkova, maar werd in de kwartfinale door Tashiro al snel in een houdgreep genomen en gehouden.

In de herkansingen treft Franssen de Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher.

De Wit snel uitgeschakeld

Voor Frank de Wit liepen de WK judo uit op een enorme teleurstelling. De nummer twee van de wereldranglijst in de klasse tot 81 kilogram liet zich al in de eerste ronde verrassen en werd uitgeschakeld.

De Wit moest in Bakoe zijn meerdere erkennen in Medickson Del Orbe Cortorreal. De judoka uit de Dominicaanse Republiek stond met nog een minuut te gaan op twee straffen en De Wit hoefde het duel alleen nog uit te judoën.

Een moment van onachtzaamheid kostte De Wit toch de partij. Del Orbe Cortorreal bracht de favoriet met een beenveeg naar de mat: ippon.

"Ik zag het echt niet aankomen, maar dat zeg ik elke keer", aldus De Wit na zijn verloren partij. "Ik val op mijn rug en dan is het klaar bij judo. Geen idee hoe dit kon gebeuren."

Ook Vermeer uitgeschakeld

Voor Sanne Vermeer, uitkomend in dezelfde gewichtsklasse als Franssen, vormde de tweede ronde het eindstation. De Australische Katharina Haecker bleek daarin met waza-ari te sterk.

"Dit is heel jammer", vertelde Vermeer na afloop. "Ik was in het begin niet genoeg gefocust en toen liet ik me verleiden. Dat gebeurt altijd weer, zeker tegen deze judoka. Het was lastig om me aan de opdracht te houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl