NOS Sport

Van Gelder grijpt net naast het brons in Hongarije

Van Gelder vierde bij World Challenge Cup in Hongarije

Yuri van Gelder is er bij de World Challenge Cup in het Hongaarse Szombathely net niet in geslaagd op het podium te belanden. De ringenspecialist eindigde als vierde met een score van 14,150. Het goud ging naar de Japanner Shogo Nonomura met een score van 14,400.

Van Gelder was als derde tot de finale doorgedrongen in Hongarije. Daarin liet hij dezelfde score noteren als Kenta Chiba, maar de Japanner ontving uiteindelijk het brons omdat zijn uitvoering iets beter was.

Na afloop toonde Van Gelder zich tevreden met zijn prestatie. "Ik sluit een leerzame periode af van vier wedstrijden. Mijn insteek was telkens: waar sta ik. Ik heb vier finales gehaald, ik heb bijvoorbeeld gemerkt dat er een hoop veranderd is qua jurering. Ze zijn streng, ik moet daaraan werken, maar het belangrijkste is dat ik weer ik wedstrijdritme opdoe, ik wil nog zoveel."

In juli pakte de voormalig wereldkampioen (2005) brons bij de wereldbekerwedstrijden in Turkije. Zijn andere prestaties waren twee 4de plaatsen en een 7de plek.

Internationaal actief

De Waalwijker is pas sinds mei weer actief bij internationale wedstrijden, daarvoor deed hij twee jaar niet mee. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 stuurde chef de mission Maurits Hendriks Van Gelder naar huis omdat hij buiten het atletendorp op stap was geweest.

De ringenspecialist werd vervolgens door bondscoach Bram van Bokhoven buiten zijn selectie gelaten die toewerkt naar de Spelen van 2020 in Tokio, waardoor Van Gelder alleen nog maar tijdens nationale kampioenschappen in actie kwam.

"Dit is weer een nieuwe ervaring die goed voor mij is geweest. Ik mag niet klagen en dit geeft mij vertrouwen en hoop voor de volgende fase. Ik wil in 2019 het World Cup-circuit ingaan, via die route wil ik naar Tokio. Maar dat plan moeten we de komende periode goed uitwerken", aldus Van Gelder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl