Roelant Oltmans
NOS Sport

Gefrustreerde Oltmans na half jaar alweer weg bij Pakistaanse hockeymannen

Roelant Oltmans vertrekt na een half jaar alweer als bondscoach van de Pakistaanse hockeymannen. Oltmans is gefrustreerd door de gebrekkige trainingsfaciliteiten voor zijn selectie en diende zijn ontslag in.

"De voorbereiding op het WK (dat begint in november, red) kan niet plaatsvinden op de manier die wenselijk en noodzakelijk is", zegt Oltmans in NOS Langs de Lijn.

"Eigenlijk hadden we deze week al moeten beginnen met een trainingskamp, maar dat is nog niet begonnen en de spelers weten niet wanneer het wel begint."

Ook bij de Aziatische kampioenschappen werd Oltmans geconfronteerd met organisatorische en financiële problemen. "Dan is het op een gegeven moment klaar."

'Prestaties leveren is niet mogelijk'

"Pakistan heeft een enorme hockeyhistorie en is een land dat veel verwacht", vervolgt Oltmans. "Dan vind ik ook dat daar de omstandigheden voor gecreëerd moeten worden. Ik ben aangesteld om prestaties te leveren, maar dat is op dit moment niet mogelijk."

De hockeycoach (64) wilde Pakistan naar de Spelen van 2020 in Tokio leiden. Op de Aziatische kampioenschappen, waar een olympisch ticket was te verdienen, werd Pakistan in de halve finale verslagen door de latere winnaar Japan.

Op de Champions Trophy in Breda, drie maanden geleden, eindigde Pakistan als zesde en laatste.

Een nieuw avontuur sluit Oltmans niet uit. "Ik ben fit en nog altijd enthousiast voor het vak dat ik al jaren uitoefen. Ik zeg zeker niet dat dit het laatste klusje is geweest."

Fraai palmares

In 1996 werd Oltmans met Nederland olympisch kampioen en twee jaar later wereldkampioen. Tijdens de Spelen van Athene in 2004 was Oltmans al eens bondscoach van Pakistan, dat toen als vijfde eindigde.

De afgelopen jaren was Oltmans actief in India, met dat land was hij op de Spelen van Rio in 2016.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl