Modric, Asensio en Ceballos vieren de 1-0

Real dankt Asensio voor winst op Espanyol, Atlético juicht ook weer eens

Real Madrid is minimaal één dag de nieuwe koploper in Spanje. De Koninklijke won thuis met 1-0 van Espanyol. Real gaat daarmee over koploper Barcelona heen die morgenavond nog in actie komt.

De club uit Madrid, waar Gareth Bale en Marcelo de hele wedstrijd op de bank bleven, had in de eerste veertig minuten moeite met het creëren van kansen. Espanyol stond goed georganiseerd opgesteld en gaf weinig weg.

Gareth Bale kijkt vanaf de bank toe

Vlak voor rust was het dan toch raak voor de Koninklijke, Marco Asensio passeerde Espanyol-keeper Diego López met een diagonaal schot in de verre hoek.

Halverwege de tweede helft was Espanyol nog heel dicht bij de gelijkmaker. Sergio Ramos leverde de bal zomaar in bij Borja Iglesias die helemaal alleen op Thibaut Courtois af kon stormen. De spits van de Catalanen zag zijn stiftje echter op de lat belanden.

Ondanks dat Espanyol er in de slotfase nog een paar keer dreigend uitkwam, werd er niet meer gescoord in het Santiago Bernabeu.

Thomas Lemar viert de 0-2

Atletico Madrid wist eerder op de avond weer eens een wedstrijd te winnen, na twee wedstrijden op rij met puntenverlies. In een Madrileense derby was de ploeg met 2-0 te sterk voor Getafe.

Atletico kende met slechts één overwinning uit de eerste vier wedstrijden een moeizame start van het nieuwe seizoen in La Liga.

In het duel met Getafe werd de ploeg van Diego Simeone binnen het kwartier geholpen door een eigen doelpunt van de thuisploeg. Een schot van de Madrileense zomeraankoop Thomas Lemar belandde via de lat op de rug van Getafe-keeper David Soria die geen redding meer kon brengen en de 0-1 zo zag binnenvallen.

Lemar na zijn eerste doelpunt voor Atletico

Halverwege de tweede helft was het weer Lemar die aan het eind van een goed uitgespeelde aanval stond. De Fransman ontving de bal van zijn landgenoot Antoine Griezmann, omspeelde de keeper en maakte vervolgens rustig af: 0-2.

Getafe eindigde de wedstrijd ook nog met tien man vanwege een rode kaart voor Vitorino Antunes.

Atletico stijgt door de overwinning naar de vijfde plaats, met vier punten achterstand op koploper Barcelona dat later dit weekend nog in actie komt.