NOS Sport Volleybal

Volleyballers winnen van Finland, maar finaleronde WK is ver weg

Oranje verslaat Finland en mag nog hopen op Final Six Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse volleyballers hebben op het WK hun tweede duel in de tweede groepsfase gewonnen. Finland werd met 25-19, 23-25, 25-16, 25-13 verslagen.

De Finnen staan weliswaar hoger op de wereldranglijst (18de om 25ste), maar gezien de vorm van Oranje, dat op dit WK al won van olympisch kampioen Brazilië en voormalig Europees kampioen Frankrijk, had de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen volop kansen.

De kansloze nederlaag tegen de Russen van vrijdag (3-0) was vergeten en Oranje, dat met het blok punt na punt maakte, speelde uitstekend.

Lastige tweede set

In de tweede set had Oranje het lastig met de Finse sprongfloatservice en dat leverde setverlies op. In het vervolg pakte Nederland echter alsnog simpel de overwinning.

Door de zege op Finland had Oranje nog altijd een minieme kans op de volgende ronde, maar dat vooruitzicht werd later op de avond somberder toen Rusland Italië met 3-2 versloeg. Daardoor ging Rusland Nederland voorbij in groep E. De groepswinnaars en de twee beste nummers twee gaan uiteindelijk door naar de Final Six.

Italië is al zeker van de groepswinst, als Nederland nog bij de beste nummers twee wil eindigen, moet zondag worden gewonnen van gastland Italië en moet Rusland onderuit gaan tegen de Finnen.

Nederland speelt zondagavond om 21.15 uur.

Groep E

Italië 7-19
Rusland 7-15
Nederland 7-14
Finland 7-6

"Wat wij hier laten zien is top", zei Nimir Abdel-Aziz na de wedstrijd over het WK van Oranje. "We winnen van Finland, wat inhoudt dat je bij de beste twaalf, dertien teams van de wereld zit. We hebben vijf wedstrijden gewonnen en spelen mooi volleybal."

"We zijn hier met teams die allemaal hoger op de ranglijst staan, dus wij kunnen vrijuit spelen. Natuurlijk voel je spanning, omdat je het goed wilt doen, maar we hebben geen last van druk."

Volle bak

Hij kijkt uit naar de wedstrijd tegen Italië. Dat wordt een halve thuiswedstrijd voor Abdel-Aziz, die als speler zijn geld verdient in Milaan. "Dit is de stad waar ik speel. Morgen zit hier twaalfduizend man en er kijken drie miljoen Italianen naar de tv."

"Italië is topfavoriet en het enige wat kunnen doen is ons maximum geven en vooral genieten. Dit zijn de wedstrijden die we niet vaak spelen."

STER reclame