Davide Ballerini wint Memorial Marco Pantani
NOS Wielrennen

Ballerini schrijft Memorial Marco Pantani op zijn naam

Davide Ballerini heeft de Memorial Marco Pantani op zijn naam gebracht. De Italiaanse renner van Androni Giocattoli, sinds vrijdag 24 jaar oud, was na 200 kilometer koers de beste van een groep van 18 renners. De vluchtgroep, met daarin grote namen als Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Serge Pauwels en Warren Barguil, had zich op de tweede beklimming van de Montevecchio losgeweekt van het peloton.

De 18 kregen een paar minuten voorsprong en hielden die vervolgens eenvoudig vast. In de finale probeerde Nibali nog weg te springen, maar de Italiaan werd met een kilometer voor de boeg gegrepen.

Op de streep troefde Ballerini uiteindelijk de Fransman David Gaudu en de Italiaan Francesco Gavazzi, de winnaar van 2016, af. Quintana werd zevende en Barguil tiende.

Pantani

De Memorial Marco Pantani wordt sinds 2004, het sterftejaar van de Italiaanse oud-Tourwinnaar, verreden in Cesenatico, de thuisstad van de Italiaanse wielerheld. De wedstrijd werd in het verleden onder anderen gewonnen door Damiano Cunego, Gilberto Simoni en Franco Pellizotti.