Bertens bereikt finale in Seoul ondanks slordigheden

Kiki Bertens ANP

Kiki Bertens heeft de finale bereikt van het hardcourttoernooi in Seoul. De Wateringse, in de Zuid-Koreaanse hoofdstad als tweede geplaatst, knokte zich in een waar foutenfestival (60 stuks in totaal) langs Maria Sakkari: 6-4, 6-2.

Bertens, die de als derde geplaatste Griekse in vier eerdere duels twee keer had verslagen, leverde drie van haar eerste vier opslagbeurten in, maar won wel de laatste drie games van de eerste set.

Ook in het tweede bedrijf ging het niet soepel bij onze landgenote, maar Sakkari speelde veelal nog slordiger. Het lukte Bertens niet om de partij bij 5-1 uit te serveren, maar een game later brak ze de Griekse voor de zevende keer en was haar vierde finale van 2018 een feit.

Derde titel?

Bertens kan in Seoul haar derde toernooi van dit tennisjaar winnen. Eerder was ze de sterkste in Cincinnati en Charleston, in Madrid verloor ze in de finale.

Ajla Tomljanovic kan nog roet in het eten gooien. De Australische is de tegenstandster in de finale.

WTA Finals

Bertens hoopt de komende weken in Azië deelname af te dwingen aan de WTA Finals. Ze grijpt zoals het er nu voorstaat net naast het achtste en laatste ticket, maar hijgt Karolína Plísková, die in de finale van Tokio staat, in de nek.

De WTA Finals beginnen op 21 oktober. Bertens speelt na Seoul sowieso nog de toernooien in Wuhan, Peking en Linz. Mocht ze daarin niet genoeg punten halen om zich te kwalificeren, dan zou ze in de week voor de Finals nog mee kunnen doen in Moskou of Luxemburg.

STER Reclame