De aardverschuiving in Naga, Cebu
NOS Nieuws

Aardverschuivingen na orkaan Mangkhut eisen levens

Het dodental als gevolg van aardverschuivingen en ander natuurgeweld veroorzaakt door de orkaan Mangkhut op de Filipijnen is opgelopen tot 127. Volgens de politie worden nog altijd 111 andere mensen vermist.

Eergisteren nog kwamen 29 mensen om het leven bij een aardverschuiving in de centrale provincie Cebu. Zo'n 1200 bewoners van het gebied zijn verplicht geëvacueerd, maar niet iedereen wilde vrijwillig weg. Vier regionale milieufunctionarissen zijn na het ongeluk geschorst. Ze zeiden dat de scheuren in het gebied van de aardverschuiving geen kwaad konden.

De meeste doden als gevolg van natuurgeweld na Mangkhut vielen zondag in de noordelijke Cordillera-regio, waar 83 mensen om het leven zijn gekomen. Bij een enorme aardverschuiving bij een oude mijn in het gebied kwamen 59 mensen om het leven. De hulpdiensten zoeken nog altijd naar 42 vermiste mensen.

Ravage

Zuidoost-Azië werd eerder deze week opgeschrikt door Mangkhut. De orkaan richtte onder meer een enorme ravage aan op het Filipijnse Luzon, waar de orkaan met 300 kilometer per uur overtrok. Meer dan 200.000 mensen moesten in het land hun huizen uit.

Ook in China en in Hongkong richtte de orkaan veel schade aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl