Nederland wordt vijfde, Amerika wint springgoud Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Amerikaanse springruiters hebben op de Wereldruiterspelen in eigen land de wereldtitel in de wacht gesleept. Titelverdediger Nederland werd slechts vijfde, maar plaatste zich daarmee wel voor de Spelen van 2020 in Tokio.

Voor de eerste zes van het eindklassement lag een olympisch startbewijs klaar.

Dertien strafpunten Vrieling

Nederland sloot woensdag de eerste dag af op de tweede plaats. Donderdag zakte het team naar de vijfde plek. Op de laatste dag reed Frank Schuttert een foutloze omloop op Chianti's Champion.

Jur Vrieling incasseerde met VDL Glasgow dertien strafpunten, waar Harrie Smolders (op Don VHP Z) en Marc Houtzager (Sterrehof's Calimero) uiteindelijk uitkwamen op vier strafpunten.

Vrieling in schaduw van Kraut: 'Kansen op tweede dag vergooid' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De strijd om goud was enorm spannend. De VS en het verrassend presterende Zweden eindigden na twee omlopen tot op de honderdste gelijk. In de barrage maakten beide teams een springfout, maar de Amerikaanse ploeg was net iets sneller en pakte het goud. Duitsland werd derde.

Smolders

In het individuele klassement gaat verrassend de Duitse Simone Blum aan kop. Harrie Smolders, de nummer 1 van de wereldranglijst, maakte een springfout en zakte naar de 14de plaats.

STER reclame