Lionel Messi
NOS Voetbal

Spaanse voetbalbond steekt stokje voor Amerikaans avontuur

De competitiewedstrijd tussen Girona en FC Barcelona mag van de Spaanse voetbalbond niet in de Verenigde Staten worden gespeeld. La Liga, de organisator van de Spaanse competitie, wilde het duel tussen Girona en FC Barcelona begin volgend jaar in Miami afwerken.

De Spaanse bond steekt dus een stokje voor het plan. Volgens de bond passen de ideeën niet binnen de regels van het internationale voetbal.

Josep Bartomeu, voorzitter van Barcelona, liet zich begin deze week bij het Spaanse radiostation Onda cero nog positief uit over wedstrijden in de Verenigde Staten. "Hoewel ik niet betrokken ben bij het plan, denk ik dat het goed is voor de positie van de Spaanse competitie en de marktwaarde van onze club."

La Liga sloot afgelopen zomer een contract met het Amerikaanse entertainmentbedrijf Relevent, onder andere om het Spaanse voetbal te promoten in de VS.

Spelers dreigden al met staking

Volgens de statuten van wereldvoetbalbond FIFA zouden de Spaanse bond, de UEFA, de Noord-Amerikaanse voetbalbond Concacaf en de Amerikaanse bond toestemming moeten geven voor een competitieduel buiten de Spaanse landsgrenzen.

Vorige maand lieten de spelers via vakbond AFE al weten te zullen staken als er wedstrijden in de VS gespeeld zouden worden. "Alle aanvoerders en reserve-aanvoerders zijn tegen de plannen. Unaniem, niemand wil dit", zei voorzitter David Aganzo toen.

Optimistisch

Voorzitter Javier Tebas van La Liga blijft, ondanks het 'nee' van de Spaanse voetbalbond, optimistisch over een doorgang van de wedstrijd. "We zullen juridisch de strijd aangaan om het duel toch door te laten gaan. We hebben altijd gelijk gehad met beslissingen die we in het verleden hebben genomen. De wedstrijd moet plaatsvinden op 26 januari in Miami."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl