NOS Voetbal

Van Bommel rekent in zijn eerste PSV-Ajax op een heksenketel

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bommel heeft zich niet beziggehouden met Ajax

Als speler vocht hij in zijn carrière talloze verhitte duels uit met Ajax. Als trainer treft Mark van Bommel de rivaal zondag voor het eerst, als met PSV-Ajax de eerste eredivisietopper van het seizoen gepland staat. "Dit maakt mij wel enthousiast, ja", blikt hij vooruit.

"Ajax-thuis maakt wel wat meer los dan andere wedstrijden", vertelt Van Bommel, die eerder dit jaar op de tribune zat toen PSV in de kampioenswedstrijd met 3-0 won van de rivaal. "De sfeer was onbeschrijfelijk. Ik ga ervan uit dat de fans er weer een heksenketel van maken."

Beslissing

Hoewel PSV het gat met Ajax nu al naar vijf punten kan tillen, zegt dit duel volgens de trainer niets over het verdere verloop van de competitie. "Dat zou nergens op slaan, in je zesde wedstrijd een beslissing maken voor het kampioenschap."

Beide clubs hebben een wedstrijd in de Champions League in de benen. Terwijl PSV op dinsdag een 'ingecalculeerde' nederlaag leed bij FC Barcelona, maakte Ajax in Amsterdam korte metten met AEK Athene.

Kortaf over Ajax

Van Bommel heeft die wedstrijd ook gezien en is opvallend kortaf als het over Ajax gaat. "Goede uitslag, goede overwinning", zegt hij over hun laatste duel. "Ik heb me er niet veel mee beziggehouden omdat ik vrij druk was met mijn eigen ploeg."

"Of bij Ajax het moraal hoog is? Als je mij die vraag maandag had gesteld, kon je zeggen dat bij ons het moraal ook hoog was."

Nog even terug naar de verhitte duels: als dierbare herinneringen aan wedstrijden tegen Ajax noemt de trainer vanzelfsprekend 20 maart 2005. Op die dag vernederde PSV de Amsterdammers met 4-0. Van Bommel maakte een hattrick.

Van Bommel: "Maar ik denk ook het seizoen 1999/2000. Luc Nilis gaf de assist op mijn 1-0, en we wonnen die wedstrijd met 4-0. Een avondwedstrijd, weet ik nog. Toen kregen wij de bevestiging dat wij een heel goede ploeg aan het creëren waren."

Mark van Bommel maakte in 2005 een hattrick tegen Ajax ANP

STER reclame