Eerste zege in 635 dagen levert fans Browns eindelijk biertje op

Fans van Cleveland Browns vieren eerste zege in ruim anderhalf jaar met een gratis biertje Getty Images

De supporters moesten er 635 dagen op wachten, maar American football-ploeg Cleveland Browns heeft eindelijk weer een wedstrijd gewonnen. In de tweede wedstrijd van het NFL-seizoen werd New York Jets met 21-17 verslagen.

De Browns maakten daarmee een einde aan de langste serie zonder zege in de National Football League in 48 jaar.

De reeks nederlagen leek nog maar eens te worden verlengd toen New York Jets een 14-0 voorsprong pakte. De ommekeer kwam dankzij invaller Baker Mayfield. De debuterend quarterback moest het veld in omdat collega Tyrod Taylor met een hersenschudding van het veld moest.

Mayfield leidde de Browns naar de zege en scoorde zelf twee opmerkelijke punten door de bal te vangen in de endzone, het doelgebied.

NFL
@NFL
The Baker Special! 😱😱😱 #Browns #NYJvsCLE 📺: @nflnetwork
6 maanden geleden

Op Kerstavond van 2016 hadden de Browns voor het laatst gewonnen. Daarop volgde een serie van negentien nederlagen (het American football-seizoen telt 'slechts' zestien wedstrijden).

Vanwege de laatste plaats in de competitie mochten de Browns als eerste kiezen in de draft, het transfersysteem waarin Amerikaanse ploegen talenten kunnen aantrekken.

College-topper Mayfield

De ploeg uit Cleveland koos voor Mayfield, de quarterback van de universiteit van Oklahoma die in 2017 nagenoeg alle individuele prijzen voor beste speler van het Amerikaanse college football in de wacht sleepte.

De felbegeerde Baker Mayfield werd bij het spektakel van de NFL-draft als eerste gekozen door Cleveland Browns AFP

Toch begon Mayfield het seizoen als reserve. "Ik moest gewoon wachten op mijn moment", reageerde Mayfield. "Ik ben geduldig, maar heb veel goede spelers om me heen van wie ik kan leren. Ik heb nooit geklaagd over speeltijd, ik wil gewoon dat het team wint. Ongeacht op welke manier."

Slot van de koelkast

Dankzij de overwinning konden de fans ook eindelijk in de koelkast. Een Amerikaans biermerk had aan bars in Cleveland diverse koelkasten beschikbaar gesteld, vol met bier. Om de koelkasten zat een slot dat pas bij een overwinning open zou gaan.

Donderdagavond was het eindelijk zover. Het leverde de supporters die in de buurt van zo'n koelkast waren een gratis biertje op.

Cleveland Browns
@Browns
You’ve stood by us through it all. We love you for it, and so does @budlight. These special fridges will unlock celebratory beers when we get our first regular season “W”. #VictoryFridge
7 maanden geleden

STER Reclame