In Tanzania zijn al zeker 127 lichamen geborgen na de scheepsramp van gisteren op het Victoriameer. Dat hebben de Tanzaniaanse autoriteiten gemeld nadat reddingswerkers voor een tweede dag hebben gezocht naar overlevenden.

De veerboot MV Nyerere pendelde gisteren tussen twee eilandjes in het Victoriameer, toen hij voor de Tanzaniaanse kust kapseisde. Alles wijst erop dat dit gebeurde doordat de boot te zwaar was beladen.

Er mogen officieel maar 100 mensen aan boord van de pont, maar volgens ooggetuigen waren er meer dan 300 opvarenden. Daarnaast waren de passagiers niet gelijkmatig verdeeld over de boot, waardoor het gewicht vooral aan een kant zat.

Veel vermisten

Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt. Er worden nog veel opvarenden vermist.

De reddingsactie is heel de nacht doorgegaan, vertelde correspondent Koert Lindijer in het NOS Radio 1 Journaal. "Veel lokale mensen hebben zich bij de operatie gevoegd. Er wordt met man en macht gezocht naar overlevenden."

Eerdere rampen

Op het Victoriameer zijn in het verleden vaker scheepsrampen gebeurd. In 1996 verdronken ruim 800 mensen toen een boot kapseisde. In 2011 vielen 200 doden toen een passagiersboot zonk voor de kust van Zanzibar.

"De veiligheid van de scheepvaart laat soms te wensen over in dit deel van de wereld", aldus Lindijer.

STER reclame