Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens wint weer en is nu halvefinaliste in Seoul

Kiki Bertens is doorgedrongen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Seoul. De Wateringse klopte de Russische Jevgenia Rodina met 3-6, 6-3, 6-0.

Bertens speelde een matige eerste set. Ze brak Rodina direct, maar op haar eigen service ging het mis. Bertens sloeg maar 32 procent van haar eerste services in en werd drie keer gebroken.

Eenrichtingsverkeer in derde set

Na een al betere tweede set walste de mondiale nummer twaalf in de derde set over Rodina (WTA-84) heen met enkele prachtige dropshots. Ze treft nu de winnares van de partij tussen de Roemeense Irina-Camelia Begu en Maria Sakkari uit Griekenland.

Titelverdedigster Jelena Ostapenko werd in de achtste finales uitgeschakeld door de Russin Jekaterina Aleksandrova (3-6, 2-6) en dat betekent dat Bertens bij toernooiwinst de Letse van de elfde plaats van de wereldranglijst stoot.

Race to Singapore

Bertens hoopt de komende weken in Azië deelname af te dwingen aan de WTA Finals. Daarvoor geldt de jaarranking. Bertens heeft momenteel het achtste en laatste ticket in bezit voor het eindejaarstoernooi in Singapore, maar Karolína Plísková kan haar deze week passeren.

De Tsjechische staat in de halve finales van het hoger aangeschreven toernooi in Tokio.

Race to Singapore (* = al zeker van deelname)

Simona Halep * 6.910
Angelique Kerber * 5.152
Petra Kvitova 4.250
Naomi Osaka 4.146
Caroline Wozniacki 3.983
Jelina Svitolina 3.840
Sloane Stephens 3.824
Kiki Bertens 3.362
--------
Karolina Plísková 3.316
Elise Mertens 3.080
Serena Williams 2.976
Daria Kasatkina 2.816

De WTA Finals beginnen op 21 oktober. Bertens speelt na Seoul sowieso nog de toernooien in Wuhan, Peking en Linz.

Mocht ze daarin niet genoeg punten halen om zich te kwalificeren, dan zou ze in de week voor de Finals nog mee kunnen doen in Moskou of Luxemburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl