De politie verstuurde een Amber Alert om Hannah te vinden
NOS Nieuws

Wekdienst 21/9: uitspraak in zaak baby Hannah en vervolg Prinsjesdagdebat

Goedemorgen! De rechter doet uitspraak in de zaak tegen de ouders van het baby'tje Hannah, die door haar biologische ouders werd ontvoerd, terwijl ze was ondergebracht bij een pleeggezin. En premier Rutte beantwoordt in de Kamer vragen tijdens het vervolg van de Algemene Politieke Beschouwingen.

De dag begint met buien en vooral in het noordwesten kunnen daarbij zware windstoten voorkomen. 's Middags klaart het op en neemt de wind iets in kracht af. In het noorden blijft een bui mogelijk, soms met onweer. De komende dagen blijft het wisselvallig.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank in Den Bosch doet vanmiddag uitspraak in de zaak die gaat over de ontvoering van baby Hannah in Eersel. De biologische ouders namen haar in februari met geweld bij haar pleegmoeder vandaan, nadat het kind uit huis was geplaatst. Het OM heeft 18 maanden cel geëist.
  • In de Tweede Kamer gaat het debat over de Prinsjesdagstukken verder. Premier Rutte zal antwoord geven op de vragen die zijn gesteld door de verschillende fracties.
  • In Gelderland wordt Operatie Market Garden herdacht. Defensie houdt de komende dagen bij de Ginkelse Heide een grote internationale parachutistenoefening, waaraan duizend militairen uit acht verschillende landen meedoen. En op het Airborneplein in Arnhem is een herdenkingsceremonie voor alle geallieerden die gesneuveld zijn bij hun pogingen om de brug over de Rijn te veroveren in september 1944.
  • De eerste officiële Boekenweek voor jongeren gaat van start. Net als bij de gewone Boekenweek is er een geschenk: een gratis verhalenbundel met daarin verhalen van Tim Hofman, Raoul de Jong en Nhung Dam.

Wat heb je gemist?

En dan nog even dit:

Na de loverboy is er nu ook de credit-boy. Jongeren moeten van criminele bendes telefoon-abonnementen afsluiten, en zitten vervolgens met torenhoge schulden. De criminelen zoeken contact met jongeren, sluiten een vriendschap en laten de jongeren bij een winkel een abonnement afsluiten. De telefoon krijgen ze mee, maar die moeten ze dan direct inleveren bij de zogenoemde credit-boy. Er is nu een meldpunt geopend.

In de video hieronder zie je hoe de credit-boy te werk gaat:

Zo dwingen creditboys hun slachtoffers tot het afsluiten van telefoonabonnementen

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl