Ryan Babel
NOS Voetbal

Babel en Lens trefzeker bij Besiktas, Willems ziet weer rood

Oranje-international Ryan Babel en Jeremain Lens hebben hun stempel gedrukt op de 3-0 overwinning van Besiktas in de Europa League tegen het Noorse Sarpsborg 08.

Na 45 minuten werd er niet gescoord, maar daar kwam in de tweede helft verandering in. De in de rust ingebrachte Babel stiftte kort na de onderbreking de bal op fraaie wijze in de verre hoek. Enzo Roco en de in de basis gestarte Jeremain Lens zorgden later voor de overige Turkse treffers.

Het andere duel in groep I, tussen Racing Genk en Malmö FF, eindigde in 2-0 voor de Belgen.

Jetro Willems

Jetro Willems eiste opnieuw een negatieve hoofdrol op bij Eintracht Frankfurt. De linksback kreeg begin deze maand in het competitieduel met Werder Bremen direct rood en haalde tegen Olympique Marseille weer het einde niet.

Na een uur spelen kreeg hij bij een 1-1 stand zijn tweede gele kaart na een overtreding op Dimitri Payet. De Duitsers wonnen toch, door een goal van Luka Jovic: 1-2. Jonathan de Guzman had ook een basisplaats bij Frankfurt.

Het Stade Vélodrome bleef overigens leeg. Marseille, met Kevin Strootman de hele wedstrijd binnen de lijnen, kreeg die straf opgelegd naar aanleiding van misdragingen van zijn fans vorig seizoen.

In dezelfde groep H klopte Lazio het bezoekende Apollon Limassol met 2-1.

Quincy Promes (rechts) viert het feest mee

Oranje-international Quincy Promes stond voor het eerst sinds zijn transfer van Spartak Moskou naar Sevilla aan de aftrap bij de Spanjaarden.

Sevilla rolde Standard Luik, in de voorronde van de Champions League nog tegenstander van Ajax, met liefst 5-1 op.

Overige uitslagen Europa League

Groep Wedstrijd Uitslag
G Rapid Wien-Spartak Moskou 2-0
G Villarreal-Rangers 2-2
J Akhisarspor-FK Krasnodar 0-1
K Dynamo Kiev-FC Astana 2-2
K Stade Rennais-FK Jablonec 2-1
L PAOK Saloniki-Chelsea 0-1
L Vidi FC-BATE Borisov 0-2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl