Kiki Bertens Getty Images

Kiki Bertens blijft op koers voor deelname aan de WTA Finals, het eindejaarstoernooi in Singapore voor de beste acht speelsters van 2018. Ze heeft bij het WTA-toernooi in Seoul de kwartfinales bereikt door de Sloveense Dalila Jakupovic te verslaan: 6-4, 7-5.

Vanwege het slechte weer in Zuid-Korea begon de wedstrijd later, moesten de vrouwen na in het inspelen weer van de baan en ook tijdens de partij was er een korte regenonderbreking. En zo wisselvallig als het weer was, zo wisselvallig was Bertens op de baan.

Drie matchpoints

De Wateringse bouwde met goed spel telkens een voorsprong op, maar liet de nummer 89 van de wereld ook weer terugkomen. Bertens bleef vechten op het Koreaanse hardcourt en benutte met een ace haar derde matchpoint. Op 5-4 had ze er twee gemist.

Bertens hoopt de komende weken in Azië deelname af te dwingen aan de WTA Finals. Ze heeft momenteel het achtste en laatste ticket in bezit, maar voelt de hete adem van Karolína Plísková, die in de kwartfinales van Tokio staat, in haar nek.

De WTA Finals beginnen op 21 oktober. Bertens speelt na Seoul sowieso nog de toernooien in Wuhan, Peking en Linz. Mocht ze daarin niet genoeg punten halen om zich te kwalificeren, dan zou ze in de week voor de Finals nog mee kunnen doen in Moskou of Luxemburg.

Race to Singapore (* = al zeker van deelname)

Simona Halep * 6.910
Angelique Kerber * 5.152
Petra Kvitova 4.250
Naomi Osaka 4.146
Caroline Wozniacki 3.983
Jelina Svitolina 3.840
Sloane Stephens 3.824
Kiki Bertens 3.312
--------
Karolina Plísková 3.231
Elise Mertens 3.080
Serena Williams 2.976
Daria Kasatkina 2.816

STER reclame