Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Allegri over huilende Ronaldo: 'Met een VAR was hij niet weggestuurd'

Cristiano Ronaldo won de Champions League al vijf keer en werd nog nooit van het veld gestuurd in het kampioenenbal. Tot gisteravond. Huilend verliet de Portugese superster van Juventus na een half uur het veld in de uitwedstrijd tegen Valencia.

De aanleiding was een duel met Jeison Murillo. De Colombiaan ging naar de grond, tot woede van Ronaldo die de verdediger aan zijn haar trok. Daarvoor trok de scheidsrechter de rode kaart, op advies van zijn grensrechter.

"Als we een VAR hadden gehad, had hij de scheidsrechter hiermee kunnen helpen", zegt trainer Massimiliano Allegri. "Het is teleurstellend dat we Ronaldo nu een wedstrijd moeten missen, maar een VAR had kunnen zien dat het geen rode kaart was."

Allegri: 'Met een VAR was Ronaldo niet van het veld gestuurd'

Als Ronaldo voor één duel wordt geschorst, mist hij de wedstrijd tegen Young Boys, dat woensdagavond met 3-0 verloor van Manchester United.

Op 23 oktober speelt Juventus de uitwedstrijd tegen United, de club waar Ronaldo uitgroeide tot een wereldtopper en in 2008 de Champions League mee won.

Onvrede bij Cristiano Ronaldo na zijn rode kaart

Juventus moest ruim een uur met tien man spelen, maar won desondanks met 2-0 dankzij twee rake strafschoppen. Allegri: "De spelers hebben het heel goed gedaan, ze bleven goed verdedigen."

"Valencia heeft een paar keer op doel geschoten, maar dat stelde niet veel voor." De Spanjaarden kregen in de slotfase ook nog een penalty, maar het schot van Daniel Parejo werd gestopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl