Gianni Moscon in de Tour de France van 2018 AFP

Een kleine anderhalve maand geleden werd Gianni Moscon nog met pek en veren uit de Tour de France gejaagd, nadat hij zich weer eens van zijn slechtste kant had laten zien. Inmiddels is de Italiaan weer terug in het peloton.

En hoe: binnen een week mocht hij al twee keer de handen in de lucht steken.

Ronde van Toscane

Vijf dagen na zijn winst in de Coppa Agostini schreef Moscon ook de 90ste editie van de Ronde van Toscane op zijn naam. De renner van Team Sky was in de 199 kilometer lange koers met start en finish in Pontadera met Romain Bardet en Domenico Pozzovivo uit het peloton ontsnapt.

Pozzovivo reed in de slotkilometer weg bij de andere twee, maar werd eenvoudig teruggehaald door Moscon, die op papier de snelste was van de drie. Bardet probeerde het daarna nog wel in de sprint, maar kwam niet verder dan het wiel van Moscon.

Klap in het gezicht

Moscon werd in juli uit de Tour gezet omdat hij Elie Gesbert had geslagen. Daags na zijn verwijdering maakte Moscon uitvoerig zijn excuses. Hij werd voor vijf weken geschorst en maakte pas afgelopen zaterdag zijn rentree.

Moscon deelt klap uit aan Gesbert en wordt uit de Tour gezet Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het was niet de eerste keer dat Moscon in opspraak kwam. In 2017 zou hij Sebastien Reichenbach bewust ten val hebben gebracht in de Ronde van de Drie Valleien. De Zwitser brak daarbij een elleboog en zijn bekken.

Ook werd Moscon al eens door Sky bestraft omdat hij zich in de Ronde van Romandië racistisch had uitgelaten jegens Kevin Reza van FDJ.

Bij de WK op de weg van 2017 werd hij uit de uitslag geschrapt nadat hij na een val te lang was blijven 'plakken' aan een bidon die hem vanuit de volgauto werd aangereikt.

Kopman bij WK

Een honderd procent score is het niet voor de Italiaan. Daags na zijn zege in de Coppa Agostini werd hij 69ste in de Coppa Bernocchi.

Zijn indrukwekkende comeback kan nog veel mooier worden voor Moscon. Maandag werd hij door bondscoach Davide Cassani als kopman van de Italiaanse ploeg aangewezen voor de wegwedstrijd bij de WK in Innsbruck.

STER reclame