Madeline backstage bij de New York Fashion Week
NOS Nieuws

Australische Madeline met down gaat up in de modellenwereld

Bij modellen denk je waarschijnlijk al snel aan perfectie. Maar de 21-jarige Madeline Stuart laat zien dat imperfectie ook perfectie kan zijn. Ze heeft het syndroom van Down en is de eerste die daarmee ooit op de catwalk heeft gestaan tijdens de New York Fashion Week. Deze week steelt ze de show in Londen tijdens de Fashion Week.

Drie jaar geleden raakte Madeline vastbesloten om de modellenwereld te veranderen. Ze ging met haar moeder naar een modeshow in hun woonplaats Brisbane in Australië. Na afloop was Madeline overtuigd: "Ik wil model worden", zei ze tegen haar moeder.

Madeline backstage bij de New York Fashion Week

Zoals veel kinderen met downsyndroom had Madeline overgewicht, dus ging ze aan de slag met haar lichaam. Madelines moeder plaatste foto's van het traject op sociale media om mensen met een handicap aan te moedigen.

Al snel gingen de foto's viral. De foto's werden wereldwijd miljoenen keren gedeeld en onder anderen opgepikt door de Zuid-Afrikaanse modeontwerper Hendrik Vermeulen. Hij vroeg Madeline om model te staan in zijn New York Fashion Week-show, waarmee haar modellencarrière echt begon.

Madeline backstage bij de Londen Fashion Week

Inmiddels heeft ze er wereldwijd al meer dan zestig shows op zitten; van Londen, tot Parijs en Dubai. "Toen ze voor het eerste op die catwalk liep, waardeerde iedereen in het publiek haar", zei haar moeder tegen persbureau Reuters. "Het was echt de eerste keer dat ze werd geaccepteerd."

Ook heeft Madeline inmiddels haar eigen kledinglijn 21 Reasons Why by Madeline Stuart. De naam is een eerbetoon aan haar 21e chromosoom, dat wat haar onderscheidt van andere modellen.

Madeline met haar moeder Rosanne onderweg naar de New York Fashion-show
Madeline in de make-up
Madeline backstage bij de Londen Fashion Week
Madeline backstage bij de Londen Fashion Week
Madeline backstage bij de New York Fashion Week
Moeder en dochter onderweg naar de New York Fashion-show
Even wat eten na de New York Fashion-show
Madeline met haar moeder Rosanne in New York

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl