Roberto Firmino viert de winnende goal met zijn hand voor zijn geblesseerde oog

Sterker Liverpool in blessuretijd langs Paris Saint-Germain

Liverpool heeft de topper in groep C van de Champions League verdiend, maar op de valreep met 3-2 gewonnen. Invaller Roberto Firmino schoot in blessuretijd de bevrijdende treffer binnen. In het andere pouleduel verzuimde Napoli een overwicht bij Rode Ster Belgrado in drie punten om te zetten: 0-0.

Liverpool, de verliezend finalist van vorig seizoen, ging furieus van start op Anfield en PSG werd compleet overlopen. PSG-doelman Alphonse Aréola kon zich onderscheiden bij schoten van Virgil van Dijk, James Milner, Mohamed Salah en Daniel Sturridge. PSG stelde daar bar weinig tegenover.

Na een half uur, juist toen de Engelse storm een beetje was gaan liggen, was het toch raak voor Liverpool. Daniel Sturridge, die voorin Firmino verving, kopte fraai raak uit een voorzet van Andrew Robertson. En zes minuten later stond het al 2-0: Georginio Wijnaldum werd in het strafschopgebied gehaakt door Juan Bernat en Milner schoot de toegekende strafschop snoeihard binnen.

PSG doet iets terug

De ploeg van Jürgen Klopp - de Duitse trainer die net als PSG-coach Thomas Tuchel een verleden heeft bij Mainz 05 - leek ontspannen te kunnen gaan rusten, maar in de 40ste minuut deed Thomas Meunier uit het niets iets terug. Cavani maaide over de bal heen en de Belg reageerde alert en schoot de bal knap langs doelman Allison.

Kylian Mbappé in duel met Virgil van Dijk

In de tweede helft bleef Liverpool de wedstrijd controleren en was de op papier indrukwekkende voorhoede van PSG - Kylian Mbappé, Neymar en Cavani - opnieuw lange tijd onzichtbaar.

Na een klein uur veerde Anfield op toen Salah de 3-1 leek te maken, maar de goal werd afgekeurd omdat Sturridge daarvoor zijn noppen in de edele delen van Aréola had geplant. In het vervolg van de wedstrijd kon Liverpool het overwicht niet uitdrukken in meer doelpunten.

In de 83ste minuut was het vervolgens toch raak voor de Fransen. Na balverlies van Salah op het middenveld kwam de bal via Neymar en met een gelukje bij Mbappé, die hard de gelijkmaker binnenschoot.

Firmino redt Liverpool

De Fransen leken goed weg te komen met een punt op Anfield, maar in blessuretijd ging de zege toch nog verdiend naar Liverpool. Op aangeven van Van Dijk schoot de Braziliaan Firmino de 3-2 langs keeper Aréola.

Firmino vierde zijn doelpunt met een hand voor zijn linkeroog. Hij verwees daarmee naar de opgelopen blessure in het duel met Tottenham Hotspur, waarin Jan Vertonghen een vinger in zijn oog stak. Firmino moest noodgedwongen de trainingen van de afgelopen dagen overslaan en begon om die reden op de bank.

Vertonghen blesseert Firmino in het duel Tottenham Hotspur-Liverpool

Geen goals in Belgrado

In de andere wedstrijd in groep C kende Napoli een frustrerende avond in Belgrado. De Italianen waren veel beter dan Rode Ster en kregen voor rust voldoende kansen, onder anderen voor Arek Milik en via een schitterende knal van dertig meter van Lorenzo Insigne.

Ook in de tweede helft waren er kansen voor Napoli, maar ook invaller Dries Mertens en José Callejón wisten niet te scoren. Het bleef 0-0 in Belgrado.

Dries Mertens kan het niet geloven, maar het blijft 0-0 in Belgrado