Garry Rodrigues viert zijn treffer

Rotterdammer Rodrigues leidt zege Galatasaray in

Galatasaray is zijn Champions League-campagne uitstekend begonnen door in eigen huis Lokomotiv Moskou met 3-0 te kloppen.

Rotterdammer Garry Rodrigues had een belangrijk aandeel in de overwinning door al na negen minuten de 1-0 op het bord te zetten. Halverwege de tweede helft schoot Eren Derdiyok een vrije trap achter doelman Guilherme.

Rodrigues kreeg nog een kans op zijn tweede treffer, maar Guilherme voorkwam dat met een uiterste krachtsinspanning. De 3-0 kwam er alsnog, van de voet van Selçuk Inan die een penalty benutte.

Badou Ndiaye (Galatasaray) moest kort daarvoor met zijn tweede gele kaart vertrekken.

Iker Casillas

De andere wedstrijd in groep D, tussen Schalke 04 en FC Porto, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Breel Embolo maakte na rust de 1-0 op aangeven van Weston McKennie. Otávio trok de stand vanaf de stip gelijk. Dat was de tweede strafschop van de wedstrijd, want in de eerste helft keerde Schalke-doelman Ralf Fährmann de inzet van Alex Telles.

Porto-doelman Iker Casillas speelde voor de twintigste achtereenvolgende keer in de Champions League, een record.