Borussia viert feest na de late goal in Brugge

Ongelukkige tegengoal nekt Club Brugge, Atlético wint bij Monaco

Een Nederlands getint Club Brugge is de Champions League begonnen met een ongelukkige thuisnederlaag. Borussia Dortmund won het duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Danny Makkelie dankzij een late gelukstreffer met 1-0.

Van die vier Nederlanders in Belgische dienst zat alleen Sofyan Amrabat op de bank in het volgepakte Jan Breydelstadion. De anderen vielen positief op in de eerste helft, waarin Club Brugge de betere was.

Een geplaatst schot van Arnaut Danjuma Groeneveld werd gered door doelman Roman Bürki, aanvoerder Ruud Vormer schoot voorlangs en Stefano Denswil zag zijn afstandsschot net naast gaan. Daarvoor was Jelle Vossen al met zijn hoofd dicht bij de 1-0.

Ruud Vormer in duel met Mario Götze
  • AFP
    Marco Reus haalt uit, achter hem Stefano Denswil

Na rust trok Borussia Dortmund het spel naar zich toe. De Duitsers hadden de bal, maar creëerden daarbij geen grote kansen. Club Brugge gokte op een gevaarlijke uitbrak.

Die kwam er nadat Loïs Openda binnen de lijnen was gekomen. De 18-jarige aanvaller kon vrij uithalen, maar zijn puntertje ging recht op de doelman af.

Vijf minuten voor tijd viel de goal. Matej Mitrovic probeerde uit te verdedigen, schoot de bal daarbij tegen de inlopende (en jarige) Christian Pulisic aan, alvorens de bal met enig fortuin en een boogje over doelman Karlo Letica verdween.

José Giménez viert met dit gebaar zijn goal tegen AS Monaco
    Atlético Madrid-coach Diego Simeone zit nog altijd een Europese schorsing uit

In dezelfde groep (A) ging Atlético Madrid op bezoek bij AS Monaco. De Spanjaarden wonnen met 2-1.

Samuel Grandsir zette de thuisploeg na achttien minuten op voorsprong. Diego Costa maakte gelijk na een technisch perfecte assist van Antoine Griezmann. Nog voor rust stond de eindstand op het bord. José Giménez knikte uit een hoekschop binnen.

Op 3 oktober gaat Club Brugge op bezoek bij Atlético Madrid, terwijl Borussia Dortmund AS Monaco ontvangt.