Mohamed Lahyani
NOS Sport

Umpire die Kyrgios 'peptalk' gaf op US Open twee weken geschorst

De Zweedse umpire die tijdens de US Open Nick Kyrgios een soort peptalk gaf, is door de ATP Tour voor twee weken geschorst. Mohamed Lahyani krijgt in die periode geen salaris.

Het was een opmerkelijk moment in de tweederondepartij van de US Open tussen Kyrgios en de Fransman Pierre-Hugues Herbert. Bij een 4-6, 0-3 achterstand van Kyrgios stapte de umpire tot ieders verbazing van zijn stoel.

Lahyani leek de Australiër een peptalk van een halve minuut te geven. Vervolgens sloeg Kyrgios zijn tegenstander van de baan: 4-6, 7-6 (6), 6-3, 6-0 en haalde zo de volgende ronde.

Bekijk hier hoe umpire Lahyani Kyrgios toesprak:

"Hij heeft met zijn gedrag zijn onpartijdigheid als arbiter ondermijnd", legt een woordvoerder van de ATP-directie uit. "Het was goed bedoeld, maar niettemin betreurenswaardig. We kunnen dit niet onbestraft laten passeren."

Volgens de organisatie van de US Open kwam Lahyani van zijn stoel omdat Kyrgios zich niet goed zou voelen. Daarnaast toonde Kyrgios een behoorlijke mate van desinteresse om de partij te vervolgen, waardop Lahyani hem vertelde daarop actie te moeten ondernemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl