NOS Voetbal

Ten Hag waarschuwt: 'AEK is Europees heel geslepen'

Ajax begint morgen zelfverzekerd en vol overtuiging aan de Champions League, maar gaat het duel met AEK Athene niet zomaar winnen. Daarvoor waarschuwde Ajax-trainer Erik ten Hag in de persconferentie, een dag voor de terugkeer van de Amsterdammers op het hoogste Europese niveau.

Ten Hag waarschuwt: 'AEK is Europees heel geslepen'

"Aan de Champions League doen alleen maar goede ploegen mee. En AEK is Europees heel geslepen", aldus Ten Hag. "Ze weten waar ze het over hebben, ze kennen de wetten van het Europese voetbal. En dat is vooral: het resultaat bovenaan zetten."

'Dominant'

De trainer weet uiteraard ook wat hij daar met zijn ploeg tegenover wil stellen: "We gaan ons eigen spel spelen, dominant op de helft van de tegenstander waarbij we de tegenstander geen lucht willen geven."

Of het een voordeel is dat Ajax zijn eerste Champions League-wedstrijd thuis speelt, kan Ten Hag niet zeggen. "Daar heb je geen invloed op, dus daar heb ik niets mee. Maar de fans hebben hier wel lang op gewacht. Die hunkering zal ongetwijfeld leiden tot een echte Europese cup-sfeer."

Dolberg mogelijk bij selectie

Kasper Dolberg, die maandag zijn rentree zou maken bij Jong Ajax maar wegens knieklachten toch moest afhaken, zit mogelijk bij de selectie voor het duel met de Grieken. Dinsdag traint hij mee en daarna neemt Ten Hag een besluit.

"Dolberg had problemen in de knieholte, ik zou dat geen blessure willen noemen", zei Ten Hag. "Ik vind ook niet dat spelers die er lang zijn uit geweest eerst voor Jong Ajax moeten voetballen. Als ik een rastalent als Dolberg zonder risico kan selecteren, dan doe ik dat."

Van fan naar aanvoerder

Voor de 19-jarige aanvoerder Matthijs de Ligt wordt het zijn debuut op het miljoenenbal. Hij maakte de Champions League tot nu toe alleen nog mee als fan.

"Als jonge jongen heb ik hier op de tribune mogen zitten bij de Champions League. De sfeer is natuurlijk fantastisch. Met alle vlaggetjes voor de wedstrijd en de spanning op de tribune. Het is heel mooi om nu op het veld te mogen staan."

Zijn favoriete wedstrijd als fan weet De Ligt ook nog wel: "Dat was de thuiswedstrijd tegen FC Barcelona, die Ajax met 2-1 won. Dat was een wedstrijd met veel gezichten, met een fantastisch Ajax voor de rust, en toen die rode kaart. Het was het recept voor een mooie Europese avond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl