Mathew Hayman op het podium tijdens Parijs-Roubaix
NOS Wielrennen

Voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Hayman (40) kondigt afscheid aan

De Australische wielrenner Mathew Hayman heeft op veertigjarige leeftijd zijn afscheid aangekondigd. Tijdens de Tour Down Under in januari in eigen land zal hij voor het laatst in actie komen.

"De tijd is gekomen om een moeilijke beslissing te nemen, eentje waarmee ik maanden heb geworsteld", zegt Hayman op de website van zijn ploeg Mitchelton-Scott. "Vooral uit angst voor hoe mijn leven eruit komt te zien als ik geen profwielrenner meer ben. Ik ben vergeten hoe het is om geen wedstrijdprogramma te hebben. Wielrennen is zo lang onderdeel geweest van mijn leven."

Rabobank

Hayman begon zijn profcarrière in 2000 bij de toenmalige Rabobankploeg, waarvoor hij tot 2009 zou rijden. Ook fietste de Australiër nog in dienst van Team Sky. In 2016 boekte Hayman het grootste succes uit zijn carrière door Parijs-Roubaix te winnen.

Opvallend is dat de Australiër zich in 1999 Nederlands kampioen op de weg bij de beloften mocht noemen. Omdat hij destijds bij de opleidingsploeg van de Rabobankploeg reed kreeg hij, ondanks zijn Australische nationaliteit, toch een licentie voor het kampioenschap.

Hayman legde basis voor zege in Parijs-Roubaix in zijn garage

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl