ANP

Goedemorgen! Vandaag is het Prinsjesdag en de echte koningshuisfanaten staan deze derde dinsdag van september al vroeg langs de route om een glimp op te vangen van alle bekende mensen. En vannacht staat Glennis Grace in de finale van America's Got Talent.

Het wordt vandaag in een groot deel van het land een mooie en warme nazomerdag. Het is vrij zonnig en de maxima liggen tussen 22 en 29 graden. In het noordwesten zijn wat meer wolken. Er waait wel een stevige zuidwestenwind. Boven land is de wind matig, aan zee soms krachtig.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is Prinsjesdag en dat betekent dat de Eerste en de Tweede Kamer bij elkaar komen in de Ridderzaal. Koning Willem-Alexander spreekt daar de Troonrede uit. Daarna wordt de Miljoenennota en de begroting voor 2018 aan de Tweede Kamer aangeboden door minister Hoekstra van Financiën. De NOS zendt Prinsjesdag live uit, vanaf 12.25 uur via internet, radio en televisie.
  • De provincie Flevoland besluit op welke manier het aantal dieren in de Oostvaardersplassen wordt verminderd. Het aantal dieren moet drastisch omlaag, vindt de provincie.
  • Voor derde keer dit jaar brengt president Moon van Zuid-Korea een bezoek aan Noord-Korea. Hij en de Noord-Koreaanse Leider Kim Jong-Un ontmoeten elkaar al voor de derde keer dit jaar, maar Moon is voor het eerst in Pyongyang.
  • Glennis Grace treedt vannacht Nederlandse tijd op in de finale van America's Got Talent. Ze weet dan nog niet of ze ook heeft gewonnen. Dat wordt een dag later bekend in een speciale uitslagenshow.
  • En het avontuur van PSV in de Champions League begint. In stadion Camp Nou nemen de Eindhovenaren het vanaf 18.55 uur op tegen FC Barcelona.

Wat heb je gemist

Een meerderheid van de Nederlanders heeft weinig vertrouwen in het kabinet of de politiek. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van de NOS vanwege Prinsjesdag. 54 procent van de ondervraagden zegt weinig of heel weinig vertrouwen in de politiek te hebben. Belangrijkste reden voor het wantrouwen is het inkomensbeleid van het kabinet, ook affaires rond bewindslieden en de afschaffing van de dividendbelasting worden genoemd.

Het kabinet-Rutte III op het bordes ANP

Nederlanders zijn verdeeld over het functioneren van de premier. Als gevraagd wordt naar de best- en slechtst functionerende politicus, wordt Mark Rutte in beide gevallen het meest genoemd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De pestproblematiek bij middelbare scholieren mag dan afnemen, de problemen bij volwassenen zijn nog lang niet opgelost. Het aantal gepeste volwassenen neemt niet af, maar is al jaren stabiel, zeggen deskundigen tegen de NOS.

"Het gaat bij volwassenen meestal om buitensluiting. Iemand mag niet mee uit eten, er wordt geen koffie voor degene gehaald. Dat soort zaken", legt pestdeskundige Theo Klungers uit. "Er is ook werkgerelateerd pesten. Een collega die geen belangrijke informatie aan je doorgeeft, waardoor jij weer in de problemen komt."

De deskundigen die in het verhaal aan het woord komen, vinden dat er meer aandacht moet komen voor gepeste volwassenen.

Fijne dag!

STER reclame