Lozano en Van Bommel schuiven aan voor de persconferentie in Barcelona
NOS Voetbal

'Ze mogen vechten om Messi's shirt, als we maar resultaat halen'

Het is misschien niet meer helemaal wat het was, maar Mark van Bommel is het Spaans nog altijd machtig. Tijdens de persconferentie over de Champions League-ontmoeting tussen PSV en FC Barcelona ging het veelal over zijn terugkeer in Catalonië. Al trok Hirving Lozano ook de Spaanse aandacht naar zich toe.

Van Bommel speelde in het seizoen 2005/2006 in Camp Nou. Voorafgaand aan de persconferentie kwam hij al wat bekende gezichten tegen. "Een beveiliger, de perschef, de teammanager. Zij werken er nog steeds. Dat is mooi", vertelde de PSV-trainer.

Als middenvelder van Barça had hij eigenlijk niet door hoe groot Camp Nou is. "Dan ben je gefocust op je eigen spel. Pas als je later met je kinderen op de tribune zit en tijd hebt om rond te kijken, zie je hoe immens dit stadion is."

'Barcelona verliest een paar keer per jaar een thuiswedstrijd'

Los van de warme gevoelens bij Van Bommel is het de eerste groepswedstrijd voor PSV in dit Champions League-seizoen. In een groep met verder Tottenham Hotspur en Internazionale zal het een hels karwei worden om door te komen.

Toch gaat Van Bommel met zijn ploeg voor een goed resultaat dinsdagavond. "Anders hadden we beter in Eindhoven kunnen blijven. Natuurlijk wordt het moeilijk, dat is een open deur intrappen. Maar het gebeurt wel een paar keer per jaar dat Barça thuis verliest."

Mark van Bommel in 2005 bij zijn presentatie in Camp Nou

De onervaren trainer, die in Barcelona wordt ondersteund door Bert van Marwijk, is niet van plan om een Brabantse bus te parkeren op het Spaanse veld. "We willen ons plan A verbeteren, zonder op een plan B terug te vallen."

Daarmee lijkt Van Bommel te zeggen dat hij 'gewoon' met zijn vaste opstelling van de laatste weken gaat spelen. Met een aanvallende 4-3-3 werd ADO Den Haag afgelopen weekend nog met 7-0 te kijk gezet op eigen veld.

Vechten om het shirt van Messi

Vorig seizoen baarden spelers van Bayer Leverkusen opzien in Barcelona, door na het laatste fluitsignaal als dolle stieren op Lionel Messi af te gaan, in de hoop zijn shirtje te bemachtigen. Zelfs in de rust had een speler van de Duitsers al van shirt gewisseld met de sterspeler uit Argentinië.

Van Bommel werd gevraagd wat hij daarvan vindt. "Ach, mijn spelers mogen best allemaal vechten om het shirt van Messi, als we maar een goed resultaat halen."

Om eraan toe te voegen: "Ik snap dat je als speler het shirt wil hebben van de beste voetballer ter wereld. Maar dat hoor je niet in de rust te doen."

Naast Van Bommel schoof Lozano aan. De rappe buitenspeler is een bekende naam in Barcelona. Na zijn goal tegen Duitsland op het afgelopen WK verscheen zijn gezicht op voorpagina's van Catalaanse sportkranten als beoogd transferdoelwit.

"Ja, Barcelona had zeker interesse in mij deze zomer", bevestigde de Mexiaan. "Ze hebben zich gemeld bij mijn zaakwaarnemer, maar ik wilde nog bij PSV blijven. In de toekomst hoop ik wel dat ik hier kan spelen voor deze mooie club. Dan zou een volgende droom van me uitkomen."

Barcelona-coach Valverde: 'PSV niet de zwakste in deze groep'

Ook Ernesto Valverde gaf een persconferentie in Camp Nou. De coach van Barcelona sprak met bewondering over de tegenstander. "PSV is niet de zwakste schakel in de groep, al heb ik de andere twee ploegen nog niet geanalyseerd."

Hij is onder de indruk van de aanval van de Eindhovenaren. "Met Lozano en Bergwijn hebben ze snelle flankspelers en Luuk de Jong wint veel kopduels. Het is een jonge ploeg die we serieus moeten nemen."

Vanwege het vroege tijdstip (18.55 uur) wordt er gevreesd voor een halfleeg stadion in Barcelona. "Het is even wennen, maar ik hoop dat de mensen nog steeds naar het stadion zullen komen", aldus Valverde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl