NOS Sport

Wade blijft in Miami voor zijn 'laatste dans' in de NBA

NBA-ster Dwyane Wade gaat nog een seizoen door met basketballen en dat doet hij bij zijn grote liefde Miami Heat. Dat heeft de 36-jarige twaalfvoudig All Star, die in het bezit is van drie NBA-titels, op zijn eigen sociale media-kanalen bekendgemaakt.

"Ik wil jullie vragen om me nog een keer te vergezellen bij deze laatste dans", zegt hij in een verklaring van bijna tien minuten op YouTube. "Dit is het. Ik heb deze sport alles gegeven wat ik in me heb en dat ga ik nog een jaar doen."

Miami zit in zijn hart

Wade zat zonder contract en wilde alleen doorgaan bij de Heat, het team waarvoor hij in 2003 debuteerde en waarmee hij al zijn titels won. In 2006 aan de zijde van Shaquille O'Neal en in 2012 en 2013 samen met LeBron James. Een lucratief aanbod om naar China te gaan, liet hij lopen.

Wade speelde de eerste dertien seizoenen van zijn loopbaan in Miami. Daarna verhuisde hij voor een jaar naar Chicago Bulls en halverwege vorig seizoen ruilde hij Cleveland Cavaliers in voor de Heat.

Het nieuwe NBA-seizoen gaat op 1 oktober van start. Wade en Miami komen pas op 2 oktober in actie: ze gaan op bezoek bij Charlotte Hornets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl