NOS Sport

Lammers: 'Verstappen kan nog podium halen in WK-klassement'

Jan Lammers over GP Singapore: 'Verstappen is heel sterk bezig'

Jan Lammers ziet het nog wel gebeuren dat Max Verstappen dit seizoen in de top-3 van het WK-klassement van de Formule 1 eindigt. "Die kans is groter dan dat Sebastian Vettel nog wereldkampioen wordt", zegt de Formule 1-analist van de NOS naar aanleiding van het optreden van de Nederlander en de Duitser in de Grand Prix van Singapore.

Verstappen blonk zaterdag al uit in de kwalificatie op het bochtige circuit met zijn tweede plaats achter Lewis Hamilton. In de race op zondag moest de Nederlander de wereldkampioen en WK-leider na een uitgekiende race opnieuw laten voorgaan.

Sterk bezig

"Verstappen is heel sterk bezig", meent Lammers. "Hij heeft bij de start minder vermogen dan Vettel, maar de pitstop van hem en de strategie van Red Bull waren perfect." Het is heel knap hoe ze de tweede plaats naar zich toetrekken. Hij legt weliswaar af tegen de Ferrari-motor bij de start, maar je ziet dat hij mentaal ijzersterk is."

Samenvatting GP van Singapore: Hamilton blijft Verstappen voor

De prestatie van Verstappen is des te knapper, vindt Lammers, omdat de Nederlander opnieuw met allerlei technische problemen kampte tijdens de race. "Het gekke is dat hij na zijn pitstop bij Vettel wegreed ondanks dat die de zachtere en snellere band had laten monteren. Het lijkt wel of iedereen mentaal geknakt is in deze fase van het seizoen."

Kans

Daaruit put Lammers ook de hoop dat Verstappen dit jaar nog een eind kan komen in het WK. "Vorig jaar eindigde hij als zesde, op dit moment is hij een heel stabiele nummer vijf. Er zijn nog zes races. Hij moet voor Valtteri Bottas en Kimi Räikkönen blijven finishen", verduidelijkt Lammers.

"Verstappen staat op 26 punten van de derde plaats. Natuurlijk heeft hij nog een kans. Meer dan Vettel op de eerste plaats. Dat verschil is veertig punten."

Puntenverdeling WK: 1ste plaats-25 punten, 2-18, 3-15, 4-12, 5-10, 6-8, 7-6, 8-4, 9-2, 10-1.

WK-stand na 15 (van de 21) races

Coureur Punten
Lewis Hamilton (Mercedes) 281 *
Sebastian Vettel (Ferrari) 241
Kimi Räikkönen (Ferrari) 174
Valtteri Bottas (Mercedes) 171
Max Verstappen (Red Bull) 148
Daniel Ricciardo (Red Bull) 126

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl