Herlings: 'Volgende doel is recordaantal GP-zeges verbeteren'

Na drie wereldtitels in de MX2-klasse en gisteren zijn eerste in de koningsklasse MXGP zal Jeffrey Herlings zichzelf nieuwe doelen moeten stellen. Na een mooi raceweekend in Assen heeft de Brabander daar geen enkele moeite mee: hij wil zijn dominantie in het motocrossen nóg verder opvoeren.

"Om te beginnen wil ik het record breken van de meeste grandprixoverwinningen aller tijden", zegt hij. "Dat staat op 101 (en is in handen van de Belg Stefan Everts) en ik nu op 83."

De tien van Everts

Everts is ook houder van het meest aantal wereldtitels: tien stuks. "Dat wordt moeilijk", denkt Herlings, die nu op vier staat. "Ik ben net 24 jaar oud geworden, maar ben al twee titels misgelopen door blessures. We gaan in ieder geval proberen om er nog een paar bij te halen."

Stefan Everts behaalde in 2006 zijn laatste wereldtitel AFP

Herlings bekroonde gisteren in Assen een nagenoeg perfect seizoen. Hij won zo'n beetje alles GP's die hij kon winnen, alleen toen hij een sleutelbeenbreuk opliep was er wat ruimte voor zijn enige concurrent en ploeggenoot Antonio Cairoli.

"Mijn voorsprong liep toen terug van 62 punten naar 12 punten", weet Herlings nog. "Ik zat met het zweet in mijn handen en had niet verwacht dat ik na mijn comeback weer zo zou domineren."

Echt de beste

Van de zestien manches die de Limburger daarna reed, won hij er vijftien. Waaronder de laatste twee in Assen. "Het was een prachtige dag. Ik had niet meer kunnen dromen. Ik heb echt laten zien dat ik de beste ben."

STER reclame