Studio Voetbal
NOS Voetbal

'Aan blessure Bergwijn moet je twijfelen, gek verhaal'

In de generale repetitie voor de confrontatie met FC Barcelona in de Champions League was PSV met maar liefst 7-0 te sterk voor ADO in Den Haag. Tot verbazing van NOS-commentator Arno Vermeulen deed Steven Bergwijn 90 minuten mee bij PSV.

Bergwijn viel af voor de selectie van Oranje en meldde zich daarna vanwege een liesblessure af voor de belangrijke EK-kwalificatieduels met Jong Engeland en Jong Schotland. "Het kan natuurlijk zijn dat hij snel is hersteld. Het kan allemaal", aldus Vermeulen in Studio Voetbal.

'KNVB moet bij PSV en Bergwijn langs'

"Maar het is een gek verhaal", gaat Vermeulen verder. "Als je dinsdag tegen Barcelona moet spelen, haal je een speler die geblesseerd was er toch af bij een 4-0 stand? Een speler die je wil laten starten in de Champions League laat je dan niet helemaal spelen. Dan ben je voorzichtig. Maar hij heeft alles gespeeld."

'Aan blessure Bergwijn moet je twijfelen'

Vermeulen twijfelt of Bergwijn wel echt geblesseerd was. "Daar moet je aan twijfelen op grond van wat er is gebeurd. Ik zou als KNVB nog even langsgaan bij PSV of hem en even nagaan hoe het nu is gelopen. De KNVB moet daartoe het initiatief nemen."

'Heel erg blij dat Gutiérrez in Nederland speelt'

Bergwijn maakte één goal tegen ADO, maar was niet de opvallendste speler aan de zijde van PSV. Dat was invaller Érick Gutiérrez, die met zijn eerste balcontact vriend Hirving Lozano in stelling bracht en een doelpunt debuteerde voor de Eindhovenaren.

"Het eerste balcontact was gelijk raak. Daar zat alles in", aldus oud-international Pierre van Hooijdonk. "Balgevoel, vooruitkijken. We moeten heel erg blij zijn dat we zo'n speler op de Nederlandse velden te zien krijgen."

'Heel erg blij dat Gutiérrez in Nederland speelt'

"Hij is een goede middenvelder, maar met alle respect niet van het niveau van Lozano", zegt Vermeulen. Jevgeni Levtsjenko voegt toe: "Hij heeft veel spelplezier, is niet supersnel, maar tactisch supergoed. De band met Lozano maakt het compleet."

'Kies voor snelheid tegen Barcelona'

De vraag die Levtsjenko stelt is of Mark van Bommel zijn nieuwe aanwinst uit Mexico dinsdag in Camp Nou al in de basis zal zetten of dat de PSV-coach begint met de gebruikelijke elf met Pablo Rosario, Gastón Pereiro en Jorrit Hendrix op het middenveld.

"Gutiérrez gewoon lekker op de bank laten beginnen", zegt Vermeulen.

'Kies voor snelheid voorin tegen Barcelona'

Van Hooijdonk denkt aan de optie om spits Luuk de Jong te passeren en te kiezen voor snelheid voorin. "Dat gaat dan ten koste van Luuk de Jong, hoewel hij het fantastisch doet. Om met nog meer snelheid gevaarlijk te kunnen zijn. Dan zet je Lozano of Bergwijn in de spits."

"Van Bommel gaat zijn elftal niet veranderen", stelt Vermeulen. "Waarom zou hij voor één duel zijn opstelling veranderen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl